Neville is het zat: “Kom op, Premier League”

Foto: Neville is het zat: “Kom op, Premier League”

De Premier League en English Football League moeten stoppen met het uitstellen van voetbalwedstrijden. Volgens Gary Neville mogen corona-uitbraken niet meer als argument worden gebruikt gelet op de cijfers.

Neville heeft sterk de indruk dat coronabesmettingen worden misbruikt om blessurezorgen te maskeren. Hij wijst op de testuitslagen van de laatste tijd. “33 spelers en stafleden hebben positief getest op het coronavirus, uit een totaal van 13.600 tests. We kennen de exacte verhoudingen tussen positieve tests van spelers en die van stafleden niet, maar het is wel duidelijk dat we moeten stoppen met het uitstellen van wedstrijden.”

Via Twitter voegt de voormalig Manchester United-verdediger toe: “1 januari had de uiterste datum moeten zijn waarop het uitstellen van wedstrijden nog was toegestaan. Kom op, Premier League en English Football League”, zo luidt zijn noodkreet aan de Engelse competitieorganisatoren.

Afgelopen weekend werd de kraker tussen Tottenham Hotspur en Arsenal nog uitgesteld. Dat had met name te maken met blessures en niet met de uitbraak van het coronavirus, maar volgens The Gunners had de recente situatie wel degelijk een grote invloed op de ontstane situatie.

Nederland

Ook in Nederland speelt dit thema. Vorige week wilde PEC Zwolle de wedstrijd tegen Willem II uitstellen, maar uiteindelijk vond de hekkensluiter geen gehoor. Uiteindelijk kon de club uit Zwolle ‘gewoon’ een representatief elftal opstellen en dat bleek ook wel uit de uitslag: 2-0.

Wedden op Premier League-wedstrijden? Waag je gok via bet365!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie