‘Enorme Feyenoord-teleurstelling’

Foto: ‘Enorme Feyenoord-teleurstelling’

De verwachtingen waren bijzonder hooggespannen toen Feyenoord bekendmaakte Alireza Jahanbakhsh overgenomen te hebben van het Engelse Brighton & Hove Albion. De vleugelspits uit Iran levert echter niet in de Rotterdamse Kuip…

De Telegraaf analyseert op maandagochtend: “Opgetogen en trots waren de supporters van Feyenoord toen afgelopen zomer Alireza Jahanbakhsh werd weggekaapt bij de Engelse Premier League-club Brighton & Hove Albion. De verwachtingen van de voormalige topscorer van de Eredivisie waren terecht hoog. De Iraanse international was eerder bij AZ een sensatie, hij werd voor negentien miljoen euro door de Engelsen gekocht en bleef de sterspeler van de nationale ploeg in Iran.”

Verlies van 18 (!) miljoen

“Die één miljoen euro die Feyenoord voor hem hoefde over te maken, leek een koopje”, vervolgt het dagblad. “Dat een buitenlandse middenmoter even een verlies nam van achttien miljoen euro op een investering van drie jaar eerder was achteraf een teken aan de wand. Met slechts één treffer in de competitie (de laatste van vijf goals tegen Fortuna Sittard) draagt Jahanbakhsh voorlopig geen goed rapport bij zich.”

“Vier doelpunten in de Conference League en drie goals in interlands voor Iran maken duidelijk dat hij niet opeens alles van zijn klasse kwijt is, maar de speler zelf begrijpt dat er bij Feyenoord meer van hem wordt verwacht”, weet De Telegraaf. “Tegen Vitesse was het ondermaats omdat hij nauwelijks een fatsoenlijk schot op doel leverde, zijn directe tegenstander maar niet kon passeren en ook de aanvoer naar de spits (eerst Bryan Linssen, later Cyriel Dessers) niet door hem werd verzorgd.”

Zelf laat de rechtsbuiten weten: “Nee, ik ben mijn vertrouwen niet kwijt en twijfel ook niet aan mijn kwaliteiten. Ik weet dat het een keer terug gaat komen.”

Verdubbel je inleg als Feyenoord de nul houdt tegen NEC!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Had jij meer van Jahanbakhsh verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
291+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie