Liverpool passeert Chelsea na ruime zege

Liverpool is zondagmiddag opgeklommen naar de tweede positie van de Premier League. De manschappen van Jürgen Klopp maakten op het eigen Anfield geen fout tegen Brentford: 3-0.

Liverpool beleefde een moeizame eerste helft tegen Brentford. De thuisploeg domineerde weliswaar, maar Virgil van Dijk en Alex Oxlade-Chamberlain werden allebei gestuit door doelman Álvaro Fernández. Pas in de 44ste minuut werd de Spanjaard eindelijk gepasseerd en wel door toedoen van Fabinho, die uit een hoekschop van Trent Alexander-Arnold bij de tweede paal raak knikte: 1-0.

In de tweede helft had Liverpool veel minder te duchten van Brentford. Ruim twintig minuten voor tijd bewees ook Andrew Robertson over een uitstekende traptechniek te beschikken en ditmaal knikte Oxlade-Chamberlain de bal tegen de touwen. Via Takumi Minamino werd het zelfs nog 3-0. In de opbouw ging het helemaal mis bij de bezoekers en na een één-tweetje met Roberto Firmino strafte de Japanner dat af.

Met 45 punten passeert Liverpool concurrent Chelsea op de ranglijst. The Reds hebben zelfs nog een duel tegoed ten opzichte van de Londenaren én koploper Manchester City, maar het gat met de nummer één bedraagt nog wel altijd elf punten.

Scoreverloop: 1-0 (44′) Fabinho, 2-0 (69′) Alex Oxlade-Chamberlain, 3-0 (77′) Takumi Minamino

Overige uitslag: West Ham United – Leeds United 2-3

Wedden op Premier League-duels? Waag je gok via bet365!

Gaat de Engelse titelstrijd nog spannend worden?