Schreuder wees Bayern München af: “Niet de persoon”

Foto: Schreuder wees Bayern München af: “Niet de persoon”

Alfred Schreuder staat sinds de winterstop aan het roer van Club Brugge. Het had echter weinig gescheeld of hij was momenteel werkzaam geweest bij Bayern München, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

De oefenmeester was de afgelopen anderhalf jaar werkzaam bij Barcelona waar hij de assistent was van Ronald Koeman. Toen Bayern München besloot om afgelopen zomer Julian Nagelsmann aan te trekken, besloot hij om Schreuder te vragen als zijn assistent. Schreuder wilde Koeman echter niet teleurstellen en bleef in Spanje aan het werk.

Hoewel Schreuder een rol bij Bayern München wel zag zitten, heeft hij geen moment spijt van het besluit gehad. “Bayern is momenteel wellicht de grootste en beste club ter wereld, maar ik ben niet de persoon die ergens anders heen zal gaan. Ook al is Nagelsmann één van de weinige trainers onder wie ik mezelf nog als een assistent zie”, stelt hij in het interview.

Zijn periode in Barcelona eindigde echter niet succesvol. De prestaties van de Spaanse topclub bleven uit, waardoor het clubbestuur besloot om in te grijpen en afscheid nam van Koeman. Het zorgde ervoor dat ook Schreuder niet langer werkzaam kon blijven en op zoek moest gaan naar een nieuwe werkgever.

Oude bekenden

Hij hoefde echter niet lang te wachten, want Club Brugge bleek de Nederlander maar al te graag te willen contracteren. In België komt Schreuder diverse Nederlanders tegen. Zo heeft hij op het middenveld de beschikking over Ruud Vormer en Noa Lang, terwijl hij eveneens een beroep kan doen op Bas Dost. Aankomend weekend staat een duel met STVV op het programma.

Verliest Club Brugge punten tegen STVV? Pak tot wel 9 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Schreuder slagen bij Club Brugge?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie