TRANSFERUURTJE: Bazoer-hoofdrol, Haaland-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Bazoer-hoofdrol, Haaland-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

Nederland:

Feyenoord was van plan om sc Heerenveen-middenvelder Joey Veerman naar De Kuip te halen, maar de spelmaker verbond zich gisteren aan PSV. Ook bij Riechedly Bazoer dreigen de Rotterdammers nu mis te grijpen. De regionale krant de Gelderlander bericht op woensdagochtend over het standpunt van Vitesse, de werkgever van de multifunctionele voetballer: “Na PSV flirt ook Feyenoord met de regisseur van Vitesse. Daarbij zijn Benfica en Sporting Lissabon in beeld. Uit sportief oogpunt is de vormgever voor de club uit Arnhem deze winter echter ‘onverkoopbaar’.” Vitesse ziet Bazoer als een onmisbare schakel en is niet bereid om afscheid te nemen van zijn ambities (zoals de jacht op Europees voetbal). Oefenmeester Thomas Letsch zegt: “Riechedly tikt een erg hoog niveau aan. We willen met de gehele kern het nieuwe jaar in. Ik hoop niet alleen dat Riechedly blijft, ik ga ervan uit dat hij blijft.”


Joey Veerman leek eventjes op weg naar Feyenoord, maar de sc Heerenveen-spelmaker koos gisteren tóch voor PSV, dat de transfer razendsnel rondmaakte. Op de officiële website van zijn nieuwe werkgever geeft de middenvelder tekst en uitleg. “Het is heel snel gegaan en dat heeft PSV goed opgepakt. Daar ben ik heel blij mee”, begint hij zijn verhaal. “John de Jong (directeur voetbalzaken, red.) heeft contact opgenomen met mijn zaakwaarnemers om te vragen hoe het ervoor stond qua interesse van andere clubs. Daarna kwam vrij snel het bericht dat de trainer mij wilde spreken, dus dat ging heel snel. PSV is een hele mooie club, de nummer één van de Eredivisie. Ik heb daar niet heel lang over na hoeven denken.”

Buitenland:

Erling Haaland vertrekt aan het einde van het huidige voetbalseizoen bij Borussia Dortmund, dat staat eigenlijk wel vast. En volgens de Spaanse media is zijn bestemming ook al bekend: er zijn een paar mitsen en maren, maar als die opgelost worden transfereert de doelpuntenmachine naar FC Barcelona. Althans, Deportes Cuatro claimt op woensdagochtend dat voorzitter Joan Laporta van de Catalanen al een akkoord heeft gevonden met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de voormalige Golden Boy. Het dagblad El Mundo Deportivo haakt hierop in door te claimen dat er eigenlijk nog maar één horde is: Barça moet het benodigde transferbedrag bij elkaar sparen. Lukt dat, dan lijken alle seinen op groen te staan voor een dienstverband van Haaland in het Camp Nou. Raiola liet onlangs over de toekomst van zijn cliënt weten: “We wisten al bij zijn komst naar Dortmund dat deze stap zou komen. Misschien gebeurt het deze zomer, misschien de zomer daarna. De kans is groot dat Erling komende zomer al gaat.”


FC Barcelona heeft Ferran Torres voor 55 miljoen euro overgenomen van Manchester City, maar dat zorgt voor de nodige ophef. De Catalanen kampen immers met een torenhoge schuld, dus hoe kan het dat ze geld uit kunnen geven? José Bordalás, de coach van Valencia, snapt er niets van. In gesprek met de Spaanse media roept hij: “Barcelona heeft een schuld van driehonderd miljoen euro en heeft Ferran Torres aangetrokken. Ik heb gelezen dat ze 55 miljoen euro voor hem betalen. Het exacte bedrag ken ik niet, maar dan zijn ze ook nog van plan Álvaro Morata te halen en kondigde de president meer aankopen aan. Hij had het over Erling Braut Haaland. Waar is de Fair Play?”

Verdien 1.72 keer je inleg als Barça van Granada wint!

Moet Haaland Barça kiezen?

  • Ja!
  • Nee!
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:34
2+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
76+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
19+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
69+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
101+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
139+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
18+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
48+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
184+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1518+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
48+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
191+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
262+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
35+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
124+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
67+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
138+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
60+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
216+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4090+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie