Rechter doet eerste uitspraak in Labyad-zaak

Foto: Rechter doet eerste uitspraak in Labyad-zaak

Aannemer Hocein Zouhri krijgt niet alle camerabeelden tot zijn beschikking in de zaak tegen Ajax-voetballer Zakaria Labyad. De rechter gaat mee in het verweer van het beveiligingsbedrijf dat er geen beelden (meer) zijn.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “De aannemer probeerde deze maand via een kort geding de beelden in handen te krijgen van een mishandelingsincident bij de woning van Labyad. Die beelden zijn gemaakt door camera’s van Labyad, maar waren de aannemer via de rechter al eerder toegewezen. Het gerechtshof had Labyad veroordeeld tot afgifte daarvan.”

Daar voegt het medium aan toe: “Het beveiligingsbedrijf dat de beelden zou moeten hebben, zegt echter dat er geen beelden zijn of dat ze niet bewaard zijn. Dat geloofde de aannemer niet, vandaar de stap naar de kortgedingrechter. Die besloot eergisteren echter: als die beelden er niet zijn, kan ik ook niet toewijzen ze te overhandigen.”

Aangiftes

Juridisch adviseur Karim Aachboun heeft wel filmmateriaal van één minuut tot zijn beschikking. Het incident dateert al van juli 2020, al kwam de zaak pas eind oktober in het nieuws door een aangifte tegen Labyad en de familie van de Ajax-speler. De voetballer zou ontevreden zijn geweest over de werkzaamheden aan zijn villa, maar Zouhri eiste dat hij het overeengekomen geld zou overmaken.

Zouhri besloot verhaal te verhalen bij de villa van Labyad, maar dat liep uit de hand. De aannemer zou zelfs zijn bedreigd met een vuurwapen en daarom heeft hij om het volledige beeldmateriaal gevraagd. Overigens heeft de Ajax-speler op zijn beurt aangifte gedaan wegens huisvredebreuk en bedreiging. Het is nog onzeker of het Openbaar Ministerie in beide zaken tot vervolging overgaat.

Wint Ajax bij Benfica? Verdubbel je inleg bij bet365!

Speelt hij volgend seizoen nog voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie