Ajacied keihard aangepakt: “Stop er dan lekker mee”

Foto: Ajacied keihard aangepakt: “Stop er dan lekker mee”

Ajax verspeelde afgelopen zondag drie punten door met 1-2 te verliezen, thuis van AZ. Het zijn echter vooral de interviews ná de wedstrijd die steken bij oersupporters Kale & Kokkie, die een eigen rubriek hebben bij AT5.

Het iconische duo van het regionale medium wijst met name naar Ryan Gravenberch, die met droge ogen opmerkte dat ‘AZ het meer wilde dan Ajax’. “Als jij niet bereid bent om honderd procent te geven in een wedstrijd, stop er dan lekker mee. Ga dan lekker wat anders doen. Ga niet voor de camera verkondigen dat je het niet op kunt brengen om tegen ‘kleine’ ploegen tot het gaatje te gaan. Stop er dan mee en ga een ander vak leren”, foetert Kale. “Als ik naar mijn werk ga, probeer ik elke keer mijn ding te doen en het beter te doen dan de vorige keer. Als deze mannen, met hun wereldsalaris, daar niet toe bereid zijn, ga dan alsjeblieft wat anders doen.”

Trainer Erik ten Hag erkende al de uitspraken ook niet te kunnen waarderen, maar daar prikt Kale doorheen. “Supporters beginnen zich nu ook aan dat lulverhaal te ergeren. Hij zegt dat hij het elke keer terugziet bij zijn ploeg, maar ik zie het elke keer terug bij de technische staf. Wat je nodig hebt, zijn gasten die willen knokken. Dan moet je een trainer hebben die een keer een statement maakt. Dan moet je een keer los van de namen die het zijn wisselen.”

CL-loting

Gelukkig zorgt de Champions League-loting toch nog voor een kleine glimlach bij het Amsterdamse koppel, want van Inter Milan werd dat uiteindelijk SL Benfica. Kokkie: “Het is er niet slechter op geworden. Sporting won er met 3-1 of 4-1 van. Ik ben er niet ontevreden mee. Het moet kunnen. Als je dit overleeft, zit je bij de laatste acht.”

Verdien 1.72 keer je inleg als Ajax kampioen wordt!

Eens met Kale en Kokkie?

  • Ja
  • Nee
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie