Kimmich gaat overstag: Bayern-middenvelder laat zich alsnog vaccineren

Foto: Kimmich gaat overstag: Bayern-middenvelder laat zich alsnog vaccineren

Joshua Kimmich laat zich alsnog vaccineren tegen het coronavirus. Die mededeling deed de controlerende middenvelder van Bayern München zondag.

De laatste maanden ging het in Duitsland continu over Kimmich, die in eerste instantie besloot zich niet in te enten tegen het virus. Het kwam hem op veel kritiek te staan vanuit de Duitse voetballerij en politiek. Bayern kwam geregeld op voor de 26-jarige, maar liet ook weten zijn beslissing onverstandig te vinden. Kimmich vertelt nu aan ZDF teruggekomen te zijn op zijn beslissing. “Het was voor mij moeilijk om met mijn angsten en bedenkingen om te gaan, daarom kon ik zo lang geen besluit nemen.”

Binnen de Bayern-selectie besloten meerdere spelers de prik niet te nemen, waarna Der Rekordmeister een harde maatregel nam. Spelers die niet gevaccineerd waren, maar wel in quarantaine moeten, zouden in die periode geen salaris ontvangen. Kimmich kreeg daarmee te maken na contact met een besmet persoon en vervolgens zelf corona kreeg. Hij miste zo de laatste zes wedstrijden van Bayern.

Kimmich kampt nog altijd met de naweeën van de infectie en heeft daarbij last van zijn longen. Trainer Julian Nagelsmann liet onlangs weten voorlopig nog niet over de 64-voudig international te kunnen beschikken. Vermoedelijk keert hij in januari weer terug op het trainersveld. Onlangs liet middenvelder Jamal Musiala zich ook overtuigen om alsnog het vaccin te nemen na lang twijfelen.

Vijf keer je inzet als Bayern de CL wint. Waag een gokje op bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goede zaak?

  • Zeker weten
  • Slappe actie vooral van Kimmich
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie