‘Overmars stortte de helft van het geld terug’

Foto: ‘Overmars stortte de helft van het geld terug’

Als algemeen directeur van FC Groningen onderhandelde Hans Nijland een paar keer met Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax. En daar bewaart hij louter goede herinneringen aan, vertelt hij op zaterdagavond bij ESPN.

“Marc onderhandelt fantastisch”, komt Nijland met de deur in huis vallen. Tot 2019 was hij algemeen directeur in het Hitachi Capital Mobility Stadion en in die hoedanigheid kreeg hij vaak met Overmars te maken: “Dat zijn ook geen lange onderhandelingen. Dan zaten we in café de Posthoorn in Epe, roodwijntje en een gehaktballetje erbij… En in vijf minuten had je een deal. Ik vind hem ongelofelijk rechtlijnig en hartstikke zuiver, geen dubbele agenda’s.”

De voormalige Groningen-directeur komt op de proppen met een anekdote: “Wij hadden een spits gehuurd van Ajax: Mateo Cassierra. We betaalden uit mijn hoofd 200.000 euro voor een heel seizoen. Maar hij leverde niet, hij scoorde niet. Toen was het december en hadden we een spits van Ajax die bij ons niet speelde… Ik heb Marc gebeld, toen zijn we weer gaan zitten. Hij zegt: Cassierra, tja, stuur maar terug. Dat gaat ‘m inderdaad niet worden.”

Overmars ‘vrijgevig’

Daar bleef het echter niet bij… “Ik zei: maar Marc, we hebben jou wel aan het begin van het seizoen 200.000 euro overgemaakt. Hij zegt: ik stort je maandag de helft terug. Dat is toch fantastisch? Dat is nou groot denken. Groningen is natuurlijk een kleinere club dan Ajax, maar hij neemt je gewoon hartstikke serieus. Daarna hebben we ook na drie minuten de deal rond Kaj Sierhuis gemaakt, geweldig.” In januari 2019 werd Sierhuis aan Groningen verhuurd, maar die uitleenperiode werd voortijdig afgebroken wegens een verkoop aan Stade Reims. De Trots van het Noorden profiteerde daarvan mee.

Wint Ajax met méér dan twee doelpunten verschil van AZ? Bij bet365 is de odd 2.37!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Mooie anekdote?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
760+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie