Veltman over Oranje-boek: “Het is jammer”

Foto: Veltman over Oranje-boek: “Het is jammer”

Joël Veltman kwam in de Premier League voor Brighton vrijwel elk duel in actie. De centrale verdediger hoopt daardoor weer in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal, al is dat voorlopig afwachten.

Voormalig bondscoach Frank de Boer toonde tijdens het Europees kampioenschap van afgelopen zomer veel vertrouwen in Veltman, maar dat vertrouwen is bij Louis van Gaal een stuk minder te vinden. De oefenmeester haalde Veltman, mede door de grote concurrentie, zelfs nog niet bij zijn selectie voor de kwalificatieduels.

Kansen bij Oranje

Veltman vreest dan ook voor zijn plek, maar vindt het belangrijk om vertrouwen te houden in zijn kwaliteiten. “Het is jammer dat ik er niet meer bij zit, maar ik ben niet degene die zegt dat ik er wel bij zou moeten zitten of dat ik kans moet maken”, stelt hij in gesprek met Ziggo Sport. “Ik zal keihard werken en dan is het aan Van Gaal om me erbij te halen.”

Aangezien Van Gaal al op een eerder moment voor de spelersgroep van Oranje stond, weet Veltman dat de bondscoach zijn kwaliteiten goed kan inschatten. “Van Gaal haalde me erbij voor het WK van 2014, dus hij kent me heel goed. Danny Blind, die er nu ook bij zit, doet dat ook.”

Maakt Veltman de openingstreffer tegen Southampton? Pak maar liefst 41 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Van Gaal hem selecteren?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie