Flemming fileert kabinet na statement: “Zo’n groot onrecht”

Foto: Flemming fileert kabinet na statement: “Zo’n groot onrecht”

Zian Flemming heeft donderdagavond een duidelijk statement gemaakt in Alkmaar. Na zijn goal tegen AZ (2-1 nederlaag) toonde de speler van Fortuna Sittard een briefje met de tekst ‘Sporten is gezond’.

Flemming vindt het onbegrijpelijk dat amateursporters na 17:00 uur niet mogen trainen vanwege de coronabeperkingen. “De inspiratiebron is mijn broertje, die vorig seizoen niet heeft kunnen spelen en ook dit seizoen ziet worden stopgezet”, zo laat hij weten aan ESPN. “Ik voelde na de persconferentie zo’n groot onrecht dat hij ‘s avonds thuis moet zitten, terwijl het liefste wat hij doet voetballen is.”

Daar voegt Flemming aan toe: “Het belangrijkste is dat sporten gezond is. Ik ben van mening dat we meer aandacht kunnen besteden aan een gezonde levensstijl. Volgens mij zegt elke wetenschapper en onderzoeker dat sporten, gezond eten en goed slapen je weerstand verhoogt. Ik vind het bijzonder dat ik daar nooit iets over heb gehoord.”

De Fortuna-smaakmakeris nog niet klaar: “Ik had vanuit de leiding van het land ook wel een actieplan verwacht. Breng mensen juist in beweging en laat ze sporten! Natuurlijk niet met z’n honderdduizend op een veld zoals een festival, maar met bepaalde maatregelen. Ik denk echt dat het kan. Ik hoop dat er naar gekeken wordt, want het is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid dat zowel jongeren als ouderen in beweging blijven.”

Onbegrip

Demissionair premier Mark Rutte weigerde deze week een uitzondering te maken voor de amateursport. Flemming noemt de discussie ‘moeilijk’. “Maar wat er ook in mijn statement staat: deze maatregel maakt meer kapot dan dat het oplevert. Als het echt zo is dat het sluiten van sporten na 17:000 uur een positief effect heeft op de ziekenhuisopnames, dan zou ik daar heel graag de achterliggende berekening en de grondslag van zien. Als dat erbij geleverd wordt, kunnen mensen zich er veel beter bij neerleggen.”

“Maar ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat het een positief effect heeft. Ook de bekende neurowetenschapper Erik Scherder zegt dat bij een halfuur bewegen je weerstand exponentieel omhoog gaat. Ik denk en hoop dat ik gelijk heb, anders heb in elk geval mijn gevoel voor de amateursport uitgesproken”, zo besluit de stellige Flemming.

Wedden op voetbalduels? Maak een bet365-account aan en win!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:19
2+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
17+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
96+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1431+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
33+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
142+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
207+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
28+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
101+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
60+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
106+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
50+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
195+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4034+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
226+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
329+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
214+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
66+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
240+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
176+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie