Vitesse mag blijven dropen na spektakelstuk

Vitesse heeft donderdagavond opnieuw voor spektakel gezorgd in de Conference League. Op bezoek bij Stade Rennes werd een 3-1 voorsprong weggepoetst: 3-3.

Bij Vitesse ontbrak Eli Dasa in de basisformatie. De verdediger is normaliter een zekerheidje in het elftal van trainer Thomas Letsch, maar hij kwam te laat en dus werd hij op de bank gezet. Hoogst opmerkelijk wetende dat Loïs Openda eerder dit seizoen hetzelfde meemaakte in aanloop de ontmoeting bij Tottenham Hotspur (3-2 nederlaag).

Vitesse kreeg binnen tien minuten de openingstreffer om de oren. Gaëtan Laborde schoot de Fransen naar een 1-0 voorsprong. Diezelfde Laborde verdubbelde de voorsprong voor Rennes middels een prachtig schot in de bovenhoek. De assistent-scheidsrechter vlagde nog wel voor buitenspel, maar die beslissing werd ingetrokken.

Vitesse knokt zich terug

Vitesse wist nog voor rust langszij te komen. Daan Huisman schoot de bal fraai binnen voor de Arnhemmers, waardoor hij een boeiende tweede helft wist te realiseren. Er kwamen kansen op de 2-2. Zo claimde opnieuw Huisman een strafschop vanwege hands en kort daarna stuitte spits Thomas Buitink op doelman Alfred Gomis.

Een hattrick van Laborde leek het duel definitief te beslissen in het voordeel van Rennes. Leek, want een kwartier voor tijd maakte Vitesse opnieuw de aansluitingstreffer. Maximilian Wittek zag zijn schot worden geblokt, maar Buitink schoot alsnog de 3-2 tegen de touwen.

De avond werd nóg mooier voor Vitesse. Openda maakte de 3-3 in Frankrijk en daardoor mag Vitesse blijven dromen van een vervolg in Europa.

Scoreverloop: 1-0 (9′) Gaëtan Laborde, 2-0 (39′) Gaëtan Laborde, 2-1 (43′) Daan Huisman, 3-1 (69′) Gaëtan Laborde, 3-2 (75′) Thomas Buitink, 3-3 (90′) Loïs Openda