‘Van Bronckhorst pikt versterking op bij Ajax’

Foto: ‘Van Bronckhorst pikt versterking op bij Ajax’

Giovanni van Bronckhorst werd eerder deze maand aangesteld als de nieuwe coach van Rangers FC, nadat Steven Gerrard vertrok uit Glasgow. En de kampioenenmaker van Feyenoord wil nu gaan shoppen in Amsterdam.

De 38-jarige Dave Vos verruilt zijn job als coach van Ajax Onder 18, waarmee hij gisteren nog met 0-1 won van Besiktas in de Youth League, namelijk voor de vacature als assistent van Van Bronckhorst in Schotland. Dat meldt De Telegraaf. “Na het duel in Istanbul vertelde Vos zijn spelers dat hij Ajax voorlopig de rug toekeert en in Glasgow een contract tot de zomer van 2024 of 2025 zal tekenen.”

De krant vervolgt: “Met het vertrek van Vos verliest Ajax een jonge, ambitieuze trainer, die – net als Louis van Gaal bijvoorbeeld- zijn opleiding op het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) genoot en daarna ook de Cruyff University doorliep. Vorig jaar slaagde hij voor de Cursus Coach Betaald Voetbal. Vos had eerder AZ onder 17 onder zijn hoede, werkte voor de KNVB en was sinds 2011 in dienst van Ajax. Daar trainde hij diverse jeugdelftallen, voordat hij onder Mitchell van der Gaag assistent-trainer werd bij Jong Ajax.”

Ajax O18

Gisteren won Ajax Onder 18 dankzij een goal van Ammourichio van Axel Dongen met 0-1 bij Besiktas. Toch is er nog een punt nodig tegen Sporting CP om te overwinteren. Deze week sleepte AZ overigens wel al definitief een overwinteringsticket in de Youth League binnen.

Wint Ajax ook bij Sparta Rotterdam? Zet in bij bet365 (@1.16)!

Is Vos een goeie voor Gio?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
547+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie