Ajax als groepswinnaar naar KO-fase CL door topscorer Haller

Foto: Ajax als groepswinnaar naar KO-fase CL door topscorer Haller

Ajax gaat als groepswinnaar naar de volgende ronde van de Champions League. Met de nodige wisselingen kwamen de Amsterdammers voor rust op achterstand. Invaller Sébastien Haller stelde echter orde op zaken en kroonde zich met twee treffers medetopscorer van het miljardenbal. 

Met vier overwinningen op zak in de Champions League was plaatsing voor de knock-outfase al zeker, met één punt in Istanbul zou ook de koppositie veilig worden gesteld. Trainer Erik ten Hag gaf voor de wedstrijd al aan te gaan wisselen al waarschuwde hij de ploeg wel: de vorige keer dat hij dit deed viel de uitvoering erg tegen. Mohamed Daramy maakte zijn basisdebuut, terwijl ook David Neres, Nicolás Tagliafico, Perr Schuurs mochten opdraven. De meest opvallende naam was dit van André Onana, hij maakte na negen maanden dopingschorsing zijn rentree voor Ajax. Ook Besiktas trad aan met de nodige wijzigingen. Met vier nederlagen in het miljardenbal en een plaats in de middenmoot in de eigen competitie was het vertrouwen erg broos bij The Black Eagles.

Het spel golfde al snel op een neer. Ajax had daarbij het meeste balbezit, maar Besiktas kwam er in de tegenaanval regelmatig gevaarlijk uit. De Amsterdammers leken de geschorste Edson Álvarez erg te missen: bij balverlies vielen er grote gaten op het middenveld. De Amsterdammers creëerden wel kansen: Schuurs knalde naast, terwijl een bekeken poging van Neres langs de verkeerde kant van de paal eindigde. Toch waren het de gastheren die op voorsprong kwamen. In de twintigste minuut kwam Noussair Mazraoui bij een hoekschop onnodig in met zijn armen naar voren. Daarmee maakte hij hands en na ingrijpen van de VAR was het duidelijk dat Besiktas een penalty verdiende. Rachid Ghezzal schoot deze onberispelijk tegen de touwen.

Daramy en Steven Berghuis raakten de bal bij verschillende mogelijkheden helemaal verkeerd. Onana redde vervolgens beslissend bij een grote kans van spits Cyle Larin. In de pauze maakte Sébastien Haller zijn entree, hij verving de ongelukkige Daramy. Meteen kwam er meer rust in het spel van de Eredivisie-koploper. Binnen tien minuten maakte Haller zijn achtste Champions League-treffer. Een splijtende pass van Lisandro Martínez bereikte zijn diepgaande landgenoot Tagliafico. De linksback legde opzij, Haller hoefde de 1-1 alleen maar in te tikken.

Een kwartier later stond de centrumspits weer op de goede plaats. Na een corner dit keer de directe assist van Martínez, Haller verlengde de bal zo het doel in. Hij komt daarmee op gelijke hoogte met topschutter Robert Lewandowski in deze jaargang. Ajax behield de controle en de overwinning zou geen moment meer in gevaar komen. In de laatste minuut werd een derde treffer van Haller nog geannuleerd wegens buitenspel. Ondanks de achterstand wordt zo ook de vijfde wedstrijd gewonnen, waardoor groepswinst definitief is. Daarmee is het de eerste club die daarin slaagt. Alleen de thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal wacht nog.

Wint Ajax ook bij Sparta Rotterdam? Zet in bij bet365 (@1.16)!

Scoreverloop: 1-0 (22′) R.Ghezzal 1-0, (54′) S.Haller 1-1, (69′) S.Haller 2-1

Goede wedstrijd van Ajax?

  • Ja hoor
  • Nee dat niet
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:24
9+
‘Nieuwe algemeen directeur Ajax is bepaald’
22:59
4+
Dortmund zet tegen PSG eerste stap naar CL-finale in duel vol kansen
22:32
11+
Vertrouwen bij Van den Brom: “Kunnen een goede selectie neerzetten”
22:07
52+
Ronald de Boer wijst Hartman-vervanger aan: “Vooral tegen betere ploegen”
21:43
87+
‘Van Dijk naar een andere Duitse topclub dan Dortmund’
21:18
416+
Van Bronckhorst reageert op Feyenoord-gerucht: “De club van mijn hart”
20:53
71+
Liverpool-Nederlander gaat niet samenwerken met Slot
20:28
76+
PEC-revelatie maakt plots droomtransfer naar topcompetitie
20:03
7+
Opstellingen Dortmund en PSG: Maatsen in de basis, Malen op de bank
19:39
278+
Technische structuur bepaald waarmee Ajax cruciale transferzomer ingaat
19:14
257+
”Ongeloofwaardige’ Van ‘t Schip verraste selectie met bizarre uitspraak’
18:49
91+
‘Enorm Van Persie-risico bij sc Heerenveen’
18:37
247+
Ajax-target Farioli ‘schijnt een heel interessante jongen te zijn’
18:23
226+
‘PSV-target Debast op haar na rond met nieuwe club’
18:04
127+
Vitesse op rand van afgrond door deadline: “We lopen leeg”
17:53
43+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
17:38
125+
‘AZ werkt aan binnenlandse transfer voor opvolging Pavlidis’
17:24
846+
Verrassend Andries Noppert-nieuws vanuit Heerenveen
17:00
10+
CLASH in de rechtbank, RIJKAARD wil The Champ | Groeten out Afrika #2
16:45
155+
‘Liverpool-crisis test Arne Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie