Ajax verdient ongelóóflijk bedrag

Foto: Ajax verdient ongelóóflijk bedrag

Ajax heeft zich al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League en er moet welhaast een wonder gebeuren willen de Amsterdammers géén groepswinnaar worden. Toch is het niet zo dat de nummer één van de Eredivisie helemaal om spek en bonen speelt tegen Besiktas.

“Na vier klinkende zeges kan Ajax de groepswinst amper ontgaan”, stelt ook het Algemeen Dagblad op dinsdag. “Daarvoor moet de koploper twee keer verliezen, terwijl Sporting Lissabon eerst Borussia Dortmund moet verslaan, om vervolgens Ajax met vijf goals verschil te kloppen. De groepszege biedt ook een gunstigere uitgangspositie voor de loting van de achtste finales. Voor Ajax is het dus zaak om tegen Besiktas de eerste plek vast veilig te stellen.”

In het miljardenbal gaat het echter vooral om de keiharde cash: “Het liefst gebeurt dat natuurlijk met een zege, want die levert Ajax nog eens een kleine 2,8 miljoen euro op. Zo waren de eerste vier zeges al goed voor dik elf miljoen euro. Daar blijft het niet bij, want Ajax harkte aan startpremies al ruim 35 miljoen binnen. De club kan in totaal al zo’n 65 miljoen euro tegemoetzien, ook omdat overwintering een kleine tien miljoen oplevert. Blijft Ajax in het nieuwe jaar ook in de achtste finale overeind, dan komt daar nog eens ruim tien miljoen bij.”

Coëfficiëntenpolonaise

En als laatste is er natuurlijk nog de coëfficiëntenlijst van de UEFA: “Toen hij eerder deze maand werd gevraagd naar de optie om Eredivisie-duels te verplaatsen, was Ten Hag daar niet voor. Hij wees naar het ritme en het momentum van Europees spelende Eredivisie-clubs. Trainer en clubleiding hopen dat Nederland meer coëfficiëntenpunten vergaart, zodat de jacht op plek 6 op de Europese ranglijst, die op den duur meer en betere Europese tickets oplevert, kan worden doorgetrokken en voltooid. Zodoende mikt de kampioen op een sterkere eredivisie, zodat die ook commercieel in waarde groeit.”

Laat Ajax twee punten liggen tegen Besiktas? De odd is liefst 4.75!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Bizar bedrag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
631+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie