Bizar PSV-feitje: ‘Nooit eerder in de historie’

Foto: Bizar PSV-feitje: ‘Nooit eerder in de historie’

Al in de eerste helft maakte PSV afgelopen zaterdag het verschil tegen Vitesse: met goed voetbal grepen de Eindhovenaren een 2-0 ruststand, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek. Dat alles gebeurde met welgeteld nul Nederlandse veldspelers in de basis.

“Davy Pröpper mocht een minuut voor tijd invallen bij het team van Roger Schmidt en was de enige Nederlandse veldspeler die het Philips Stadion in rood-wit mocht betreden”, weet ook het Eindhovens Dagblad. “Het was in de historie van PSV nog nooit voorgekomen dat geen van de tien voetballende leden van het basiselftal een Nederlands paspoort had.”

En ook de collega’s van het AD maken melding van het historische feitje. “Ja, het was een bont gezelschap dat een helft lang de pannen van het dak speelde tegen Vitesse. Ze kwamen flitsend voetballend met 2-0 voor en bleven daarna makkelijk overeind in de tweede helft. Dat het zo ging, zullen Guti, Sangaré, Götze, Ramalho, Boscagli, Vinicius, Doan en Bruma ook zelf nooit hebben verwacht.”


De comeback-kids van PSV

“Zeker zes van hen waren eerder al afgeschreven en verguisd in Eindhoven. Maar neem bijvoorbeeld Ivoriaans international Ibrahim Sangaré. Die is nu al een tijdje de beste en meest constante speler. Bruma is sinds zaterdag zelfs clubtopscorer van PSV in de Eredivisie. Vijf doelpunten maakte de Portugees, in iets meer dan vijfhonderd minuten. Terwijl hij eerder nog elke doelpoging hopeloos de tweede ring in joeg.”

Bij De Telegraaf sprak men ook uitvoerig over Bruma. “Wie voor dit seizoen voorspeld zou hebben dat Bruma op éénderde van het Eredivisie-seizoen de meest scorende PSV’er zou zijn, was op hoongelach getrakteerd. Na een verhuur vorig seizoen aan Olympiakos Piraeus leek een definitief vertrek afgelopen zomer de beste oplossing voor alle partijen. Zover kwam het niet en inmiddels is hij een gewaardeerde selectiespeler en met vijf goals zelfs de meest scorende PSV’er in de Eredivisie dit seizoen. De manier waarop Bruma tegen Vitesse na de 1-0 van Ibrahim Sangaré (een fraaie knal van afstand) de tweede PSV-goal maakte, bewees dat hij lekker in zijn vel zit.”

Scoort Bruma wéér, tegen Sturm Graz? Verdubbel je inzet!

Zorgwekkend feitje?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee hoor, geen probleem
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie