“Je ziet hem soms echt magistrale dingen doen”

Foto: “Je ziet hem soms echt magistrale dingen doen”

Zijn ontwikkeling leek even te stagneren, maar dit seizoen is Naci Ünüvar weer op dreef voor Jong Ajax. Toch ziet Kees Kwakman nog altijd zat verbeterpunten bij de achttienjarige aanvaller.

“Het lijkt een beetje alsof hij de handschoen heeft opgepakt”, zo opent de ESPN-analist donderdagavond in Voetbalpraat. Dat is voor hem geen totale verrassing. “Voetballen is denk ik nooit het probleem geweest, je ziet hem soms echt magistrale dingen doen.”

Vooral in fysiek opzicht denkt Kwakman dat Ünüvar nog grote stappen moet zetten. De oud-voetballer vraagt zich af in hoeverre hij die ontwikkeling kan doortrekken. “De vraag is, en hetzelfde geldt een beetje voor Sontje Hansen, hoe hij het fysiek gaat bolwerken.”

Energie

Kwakman wijst erop dat Ajax-aanvallers veel energie moeten leveren, ook in defensief opzicht. “Als je ziet wat voor werk die afleveren, dan moet Ünüvar nog wel even een stap maken. Dat is helemaal niet erg, want hij is nog steeds jong, maar het moet wel in het koppie zitten.”

Dit seizoen produceerde Ünüvar al acht goals en vijf assists voor Jong Ajax. Voor de hoofdmacht maakte hij dit seizoen nog geen minuten in een officieel duel. Vooralsnog staat zijn teller op welgeteld één duel in Ajax 1: het bekerduel met SV Spakenburg (7-0 zege) in januari 2020.

Wint Jong Ajax van FC Volendam? Win 137,50 met 50 euro inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat hij slagen in Ajax 1?

  • Ja
  • Nee
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie