‘Ten Hag ziet Ajacied terugkeren met blessure’

Foto: ‘Ten Hag ziet Ajacied terugkeren met blessure’

Ajax-trainer Erik ten Hag dreigt geconfronteerd te worden met een tegenvaller. Mohammed Kudus ging zondagavond vroegtijdig naar de kant namens Ghana.

Kudus begon in de basis tegen Zuid-Afrika, maar werd al na twaalf minuten afgelost door Daniel-Kofi Kyereh. Bondscoach Milovan Rajevac voelde zich genoodzaakt om hem te vervangen als gevolg van een blessure. Het is niet duidelijk wat de 21-jarige Ajacied exact mankeert.

Fysiek leed

Sinds zijn komst naar Ajax vorig jaar zomer speelde Kudus pas 28 officiële wedstrijden voor Ajax 1. Vorig seizoen moest de Ghanees al veel wedstrijden missen door een zware knieblessure. Ook daarna kwakkelde hij met zijn fitheid, met dit seizoen nog een enkelblessure als oorzaak.

Kudus raakte door zijn fysieke problemen zijn basisplaats kwijt. Tegen Go Ahead Eagles (0-0) begon de middenvelder nog in de basis, maar imponeren deed hij niet. In principe staat het middenveld met Ryan Gravenberch, Edson Álvarez en Steven Berghuis vast. Ook Davy Klaassen staat hoger in de pikorde.

In de afgelopen zomer vertelde de Ghanees in een interview met Voetbal International over zijn toekomst in de ArenA: “Mijn eerste seizoen zie ik als een leerproces, op meerdere vlakken. Niet alleen qua mentale test met mijn blessure, maar ook qua nieuwe omgeving. Ik wil het goede gevoel van mijn begin hier in het veld weer oppakken. Afgelopen seizoen was succesvol voor de club, en de prijzen staan ook achter mijn naam. Die prijzen moeten we dit jaar ook pakken, maar mijn doel is dat mijn inbreng daarin groter is. Ik wil veel spelen, belangrijk zijn. Ik heb veel steun gehad van de mensen van de medische staf, van de trainer, mijn medespelers. Dat wil ik dit seizoen terugbetalen.” Dat lukt echter nog niet echt…

Verrast RKC Ajax? Win vijftien keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Pakt Kudus zijn basisplaats terug?

  • Ja
  • Nee
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie