Ligeon maakte bizar moment mee bij Ajax: “Heel raar”

Foto: Ligeon maakte bizar moment mee bij Ajax: “Heel raar”

Ruben Ligeon kwam in het verleden uit voor Ajax. De rechtsback speelde onder Frank de Boer echter nauwelijks, waardoor hij op huurbasis ervaring mocht opdoen. Al snel maakte hij echter iets opvallends mee.

De verdediger maakte in 2011 zijn debuut voor het eerste team van Ajax, waar hij redelijk presteerde. Het was voor De Boer echter niet goed genoeg om voor een langere periode in het basisteam terecht te komen, waardoor het Ajax beter leek om hem te verhuren. Daarom mocht hij voor een jaar naar NAC Breda.

Vertrek bij Ajax

Na een half jaar kreeg hij echter te horen dat hij definitief mocht vertrekken bij Ajax. “In principe is dat toch wel pijnlijk om te horen, want ik wilde doorbreken bij Ajax, dat was mijn droom”, vertelt hij aan Ajax Showtime. “Toen ik op het punt stond om te vertrekken, kreeg ik een belletje: je mag niet meer weg. We gaan je contract openbreken en je gaat op huurbasis naar Willem II.”

Het nieuws kwam bij Ligeon als een verrassing. “Ik was wel verbaasd en dacht: hoezo nu ineens wel verlengen? Jullie hebben mij al verteld dat er geen plek was en dat ik mocht vertrekken. Ik had al mijn gedachten gezet op het feit dat ik weg was bij Ajax, en toen kwamen ze weer terug. Het was even heel raar.”

Verliest Ajax ook punten tegen RKC Waalwijk? Pak tot maar liefst 15 keer je inzet bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Was Ligeon goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, ik vond van wel
  • Nee, zeker niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie