‘Roger Schmidt creëert groot PSV-probleem’

Foto: ‘Roger Schmidt creëert groot PSV-probleem’

Het regent momenteel blessures bij PSV. Vooral in de voorhoede zijn er opvallend veel spelers geblesseerd en dat lijkt duidelijk toe te schrijven aan trainer Roger Schmidt.

Verliest PSV in Sittard? Win 1000 euro met 100 euro inzet bij bet365!

PSV speelt zondagmiddag om 14:30 uur tegen Fortuna Sittard. De club had een verzoek ingediend om in de avonduren te spelen. “Het klinkt gek, maar zelfs tegen degradatiekandidaat Fortuna Sittard is ieder uur extra rust voor PSV momenteel belangrijk. Wie naar het team van Schmidt kijkt, heeft af en toe het gevoel in een aflevering van Medisch Centrum West te zitten”, zo weet Voetbal International. 

 Volle ziekenboeg

Schmidt probeert zijn spelers te beschermen, maar dat lijkt niet te slagen. Op bezoek bij AS Monaco viel zowel Yorbe Vertessen (ribblessure) als Carlos Vinícius (kramp) uit. “Maar omdat ook Marco van Ginkel met lichte spierklachten niet kon spelen, is de vraag gerechtvaardigd hoe het toch komt dat PSV zoveel blessures heeft?”, zo schrijft VI. “Deels is dat natuurlijk gewoon botte pech, iedere blessure heeft bovendien zijn eigen verhaal en ziek, zoals Götze dit keer, kan iedereen worden.”

“Uiteraard klopt dit, maar het heeft er daarnaast de schijn van dat in het drukke schema de intensieve en energieverslindende speelstijl van Schmidt ook nadelig is voor het fysieke gestel en het herstel van de spelers”, zo voegt het medium toe.

Phillipp Mwene beaamde dit na afloop: “Ook onze speelstijl speelt een rol. We willen heel intensief voetballen met normaal gesproken veel pressing hoog op het veld. Dan kunnen blessures voorkomen. Niettemin proberen we onze speelstijl te behouden. We kunnen er ook niet te veel vanaf stappen, omdat we er tot aan nu ook aardig succesvol mee zijn.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
426+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie