‘Unnerstall is veel verder dan Drommel’

Foto: ‘Unnerstall is veel verder dan Drommel’

PSV nam aan het einde van het vorige seizoen afscheid van Lars Unnerstall, die zijn lot aan FC Twente verbond. Joël Drommel bewandelde juist de omgekeerde weg en is nu de nummer één in het doel van de Eindhovenaren.

Verwacht jij dat Drommel de nul houdt tegen FC Twente? Verdien €190 met €100 inzet!

Oud-keeper Harald Wapenaar begrijpt de keuze voor Drommel slechts ten dele. Aan De Telegraaf vertelt hij namelijk: “Een topclub wil graag opbouwen van achteruit. Ik begrijp dat PSV weer op zoek ging naar een keeper die ook met zijn voeten uit de voeten kan. Maar in het vak van doelman gaat het om de eerste plaats om ballen tegenhouden.”

Het moge duidelijk zijn dat de voormalige doelverdediger wel een voorkeur heeft: “Unnerstall is in zijn ontwikkeling veel verder. Dat is echt een geweldige keeper. Bij PSV werd hij erop afgerekend dat hij niet mee kon voetballen. Maar op dat punt is hij zich aan het verbeteren.”

‘Unnerstall is een trekpop’

Unnerstall heeft één heel sterk punt, aldus Wapenaar: “In één-tegen-één situaties is hij soms net een trekpop. Hij maakt zich breed door zijn armen te strekken. Dan zie je dat hij in Duitsland is opgeleid. Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Timon Wellenreuther hebben dat ook. Die zitten zo kort op een speler dat ze in dat soort situaties zelf het initiatief hebben. Drommel is zover nog niet. Hij zit vaak niet kort genoeg op de speler.”

Hij wijst naar PSV-AS Monaco in de Europa League (1-2): “Als je naar dat doelpunt kijkt, denk je: die keeper had toch meer kunnen doen? Dan ziet het er onzeker uit. Unnerstall is een beer van een vent. Die straalt veel meer uit en lijkt onoverwinnelijk.”

Odds PSV-Twente bij bet365: PSV 1.30, gelijkspel 5.50, Twente 9.50

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Unnerstall of Drommel?

  • Unnerstall
  • Drommel
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie