“Ik denk dat Ajax nu veel waarde hecht aan loyaliteit”

Foto: “Ik denk dat Ajax nu veel waarde hecht aan loyaliteit”

Ajax heeft vrijdagochtend het contract met hoofdsponsor Ziggo opengebroken. Volgens clubwatcher Mike Verweij kiest de clubleiding voor loyaliteit en niet puur voor het hoogste bedrag.

Wedden op duels van Ajax? Verdien geld met je eigen voetbalkennis via bet365!

De telecomprovider is sinds 2015 de hoofdsponsor van Ajax. Destijds werd een moeilijke situatie opgelost en daar is men Ziggo dankbaar voor. “Ik denk dat Ajax nu veel waarde hecht aan loyaliteit”, stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Ziggo hielp Ajax toen écht uit de brand, zou je dan voor meer geld met een andere sponsor in zee gaan? Internationaal valt er misschien wel maar uit te halen dan, maar voor Nederlandse begrippen is dit een geweldig bedrag.”

Volgens Verweij heeft Ajax destijds een fraaie deal gemaakt. “Wat ook een idee was van die Kinsbergen, was de shirtsponsor van het eerste loskoppelen van de jeugd en de vrouwen. De jeugd heeft nu Acronis en de vrouwen ABN-AMRO.” Daar voegt hij aan toe: “De verlenging van Ziggo is dan toch ook mooi voor Edwin van der Sar, even op zijn verjaardag dit presenteren. Dat zijn mooie deals.” 

Goede bedrijfsvoering

Valentijn Driessen noemt het ‘een bepaalde loyaliteit’. “Wat Menno Geelen ook doet, is vaak het tussentijds verlengen van contracten. Dat is hier misschien ook wel gebeurd. Misschien dat er dan bepaalde afspraken zijn gemaakt, bijvoorbeeld een extra bonus als Ajax de Champions League wint. (…) Dit is ook alvast een goed moment voor de begroting voor het seizoen 2024/2025. Die extra twaalf miljoen ligt nu al vast. Voor de bedrijfsvoering is dit natuurlijk ideaal.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Een goede zet?

  • Ja
  • Nee
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie