Vaccinatie-weigeraar Joshua Kimmich zorgt voor ophef

Foto: Vaccinatie-weigeraar Joshua Kimmich zorgt voor ophef

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Joshua Kimmich (Bayern München) zich nog niet heeft laten vaccineren… en dat zorgt sindsdien voor behoorlijk wat ophef bij onze oosterburen. Gisteren gaf de middenvelder tekst en uitleg op de televisie.

Kimmich deed op zaterdag negentig minuten mee bij Der Rekordmeister, dat gemakkelijk met 4-0 won van 1899 Hoffenheim. Na het laatste fluitsignaal verscheen hij voor de camera van Sky Deutschland om op de wedstrijd te reageren, maar óók om zijn vaccinatiestandpunt toe te lichten. De multifunctionele international van het Duitse nationale team is namelijk niet gevaccineerd, en dat ligt extra gevoelig nu zijn coach Julian Nagelsmann Covid-19 onder de leden heeft…

‘Ik ben geen anti-vaxxer’

Waarom heeft Kimmich zich eigenlijk niet laten prikken? “Omdat ik mijn vraagtekens heb bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn. Natuurlijk snap ik dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid heb. Ik volg alle protocollen en word iedere twee of drie dagen getest. Ik ben geen corona-ontkenner, of een anti-vaxxer. Ik zeg ook niet dat ik mezelf hoe dan ook niet ga laten vaccineren. Het is zelfs heel goed mogelijk dat ik dat in de toekomst alsnog laat doen. Maar ik vind wel dat iedereen de beslissing voor zichzelf moet nemen, en dat die beslissing gerespecteerd moet worden.”

Zes miljoen euro

De Bayern-sterkhouder houdt zich overigens wél prominent bezig met de bestrijding van het coronavirus. In het verleden doneerde hij een half miljoen euro om het initiatief #WeKickCorona van de grond te krijgen. Volgens Forbes heeft dat project inmiddels al zes miljoen euro opgebracht.

Hoe je het echter ook wendt of keert, de woorden van Kimmich zijn omstreden. Oud-voetballer Dietmar Hamann reageert bijvoorbeeld: “Ik zie één groot probleem. Je moet bij veel stadions gevaccineerd zijn om naar binnen te mogen. Dus straks kan er mogelijk een situatie ontstaan waarin een niet-gevaccineerde niet naar binnen mag, maar er twintig niet-gevaccineerden op het veld staan.”

Begrijp jij de ophef?

  • Ik wel
  • Moet hij toch zelf weten?
499+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie