Van der Vaart beduusd: “Ik ben er een beetje stil van”

Foto: Van der Vaart beduusd: “Ik ben er een beetje stil van”

Rafael van der Vaart heeft gisteren met volle teugen genoten van het Champions League-duel tussen Ajax en Borussia Dortmund (4-0). De voormalige voetballer raakte er helemaal een beetje beduusd van, vertelde hij op de televisie.

De oud-international van het Nederlands elftal verzorgde de analyse bij Ziggo Sport: “Je kunt hier alle analyses op loslaten, maar dat heeft geen zin. Het is genieten. Je weet niet waar je naar zit te kijken… De ene aanval is nog mooier dan de andere.” Hij lichtte drie Ajacieden uit: “Álvarez was fantastisch, Haller heeft niks fout gedaan en is een geweldig aanspeelpunt en Martínez pakt een paar geweldige ballen af. Zo kan ik nog wel even doorgaan… De overtuiging aan de bal, het is een genot om naar te kijken. Ik vind het zó goed en mooi om naar te kijken. Ik ben er een beetje stil van.”

Van der Vaart vond één bepaalde aanval symbool staan voor het krachtsverschil: Steven Berghuis kreeg de bal na een razendsnelle aanval met een kunstig hakje bij Sébastien Haller, die keeper Gregor Kobel op zijn weg vond: “Als die ‘m erin schiet, dan is het de mooiste goal die we ooit in de ArenA gezien hebben. Kijk, er is zoveel beweging. Die hakbal! Dan is er twijfel of we Berghuis op moeten stellen? Maar dit; dit is waar je voor naar een stadion komt.”

“Het leken wel kleine kinderen”

“Berghuis speelde fantastisch, Pasveer heeft zich bewezen en Haller speelde volgens mij zijn beste wedstrijd ooit”, vervolgde de analyticus. “Dit was een van de mooiste avonden hier. Dortmund is een heel goede ploeg. En die dan zo naar de kloten spelen. Het leken wel kleine kinderen op een gegeven moment. Ik zit ook na te denken, wanneer heb ik het beter gezien? In 95 toen ze ‘m wonnen misschien. Maar die teamspirit? Dat heb ik zelden gezien of meegemaakt. Ik heb negentig minuten lang kippenvel gehad.”

Van der Vaart bekeek de wedstrijd naast een paar Duitsers… “We zaten naast ze, hoe lekker kan het zijn. Want dit had ik ook niet verwacht, je weet dat ze goed zijn. Maar zo goed…! Een dikke 10.”

Dikke 10?

  • Sowieso
  • Nee
582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie