Zomeraanwinst gefileerd: ‘De Lucas Pratto van PSV’

Foto: Zomeraanwinst gefileerd: ‘De Lucas Pratto van PSV’

PSV haalde afgelopen zomer de nodige nieuwelingen naar Eindhoven, maar ze hebben nog niet allemaal evenveel indruk gemaakt. Zo is Hugo Borst niet erg enthousiast geraakt betreft Carlos Vinicius, die voor twee jaar gehuurd is van SL Benfica.

Vinicius mocht tegen PEC Zwolle afgelopen weekend (3-1) invallen, maar bakte er wederom niet heel veel van. “Dachten ze bij PSV: Carlos Vinícius komt uit het land van Romário en Ronaldo, dus die moet ook goed zijn? Ik heb de spits nu bij elkaar een uurtje aan het werk gezien, echt, hij is de Lucas Pratto van PSV. Laat ik het nog sterker vertellen: vergeleken bij Vinícius was Lucas Pratto een topspits”, doelt Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad op de flopspits van Feyenoord, van vorig seizoen.

“Wat zouden zijn medespelers bij PSV op de training achter hun hand zeggen? Hoe Vinícius beweegt, loopt en sprint, wegdraait en afrondt. Zijn komst doet afbreuk aan de geniale moves die PSV (ze haalden Romário en Ronaldo) ooit deed.”

Borst spreekt daarmee woorden van gelijke strekking als die van Mario Been, gisteren op ESPN. Hij zei over Vinicius: “Als we het vertalen naar wat iemand waard is zie ik er ook niks in. Ik geloof dat hij ook nog verdediger is geweest in Zweden. Ja, het is een bonkige spits, maar ik zie in hem geen plan B, waar hij voor gebracht werd. Misschien dat Zahavi er nog beter naast had kunnen blijven spelen, dan heb je in ieder geval twee aanspeelpunten..”

Zie jij het zitten in Vinicius?

  • Ja
  • Nee..
339+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie