Drama dreigt voor Brobbey: “Kans is best nihil”

Foto: Drama dreigt voor Brobbey: “Kans is best nihil”

Het is vooralsnog niet het seizoen van Brian Brobbey. De spits arriveerde met een blessure bij RB Leipzig, hield na zijn rentree vooral de bank warm en raakte vrijdagavond opnieuw geblesseerd bij Jong Oranje.

“Ik maak me wel een beetje zorgen om Brian Brobbey, hebben jullie dat ook?”, opende presentator Milan van Dongen in Goedemorgen Oranje. Hans Kraay jr. is optimistisch. “Ik heb wel de indruk dat hij het redt, want ik begrijp dat hij vier miljoen euro per jaar verdient en nog wat tekengeld heeft gekregen. Ik snap echt wel dat een zaakwaarnemer zegt dat hij zijn toekomst veilig moet stellen.”

“Los van de Feyenoord-supporters denk ik alleen dat iedereen hem nog heel graag hij Ajax had gezien. Dan had hij best wel zijn speelminuten gekregen”, aldus Kraay. Marciano Vink is minder enthousiast. “Ik denk dat hij niet had verwacht dat Leipzig nog zes andere spitsen zouden kopen. De kans op speelminuten is best nihil. Maar het is wel jammer, want hij heeft een leeftijd dat hij speelminuten moet maken. Zoals Joshua Zirkzee nu bij Anderlecht doet.”

Daar voegt Vink aan toe: “Hij moet in een situatie komen dat hij fouten kan maken en belangrijk wordt. Dat gevoel is voor een jonge speler echt nodig. Brobbey heeft bij Jong Ajax een periode gehad dat het niet goed genoeg was. Aan de bal was het veel te weinig. Bij de A-selectie werd hij belangrijk als pinchhitter, maar hij moet nog zoveel bewijzen.”

Eens met Vink?

  • Ja
  • Nee
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie