Kieft kraakt Van Gaal: “Dan is het niet leuk meer”

Foto: Kieft kraakt Van Gaal: “Dan is het niet leuk meer”

Louis van Gaal stelde zich na zijn terugkeer als bondscoach van het Nederlands elftal veelal aimabel op, maar in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Letland (0-1 winst) was dat anders. Opeens maakte de geroutineerde trainer een kribbige indruk…

Wim Kieft concludeert vandaag in zijn column in De Telegraaf: “Na z’n charmeoffensief in de vorige interlandperiode zoekt hij nu weer vol de confrontatie met de media. Die grilligheid zit voor een deel zeker in zijn karakter en kan soms best grappig zijn. Aan de andere kant is hij er bewust mee bezig om de boel op scherp te zetten. Als je er zo gemakkelijk doorheen prikt, dan is het niet leuk meer. Zoals in zijn persconferenties afgelopen week. Dan wordt het goedkoop volkstoneel.”

De oud-spits gaat verder met zijn verhaal: “Hoe denk je dat zijn internationals naar die tenenkrommende voorstellingen kijken? Die lachen daar om of beter: die lachen hem uit en zeggen onder elkaar: zag je hem weer raar doen?. Je weet hoe het werkt in een spelersgroep. Die spelers vinden het tot op zekere hoogte vermakelijk, maar laten zich echt niet op scherp zetten door de vetes die Van Gaal uitvecht met zijn ‘vrienden van de media’.”

“Om van Letland en Gibraltar te winnen, heb je geen bondscoach nodig en hoef je niet te imagineren”, benadrukt Kieft. “Enige wat telt: tweemaal winnen, zes punten pakken en op naar de volgende interlandperiode.”

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie