‘Van Gaal zet mes op keel Oranje-aanvallers’

Foto: ‘Van Gaal zet mes op keel Oranje-aanvallers’

De persconferentie van gisteren met Louis van Gaal was weer bijzonder vermakelijk, al heeft journalist Valentijn Driessen zich ook wel geërgerd. Bijvoorbeeld aan de opmerking dat ‘Steven Berghuis God op zijn knieën moet bedanken dat hij de afgelopen interlandperiode mocht spelen van Van Gaal’.

“Nu moet Berghuis Van Gaal dus dankbaar zijn. Maar Berghuis is op dit moment de beste rechtsbuiten van Nederland. Tegen Noorwegen maakte de Ajacied het waar met een assist en enkele goede individuele acties. Toch slachtofferde de bondscoach hem in de rust omdat hij bij balverlies zijn opdracht verzuimde uit te voeren. Tegen Montenegro en Turkije deed Berghuis het prima. Landen van dat formaat zijn het beste te bestrijden met vleugelaanvallers als hij”, reageert Driessen, journalist van De Telegraaf.

Hij vindt dat Berghuis ‘zichzelf opstelt’, met zijn goede prestaties. Maar voor hoelang nog? “Je voelt aan alles dat het krediet bij Van Gaal voor Berghuis en vleugelaanvallers broos is. De bondscoach zegt zelfs ronduit dat hij niet achter z’n 4-3-3-keuze staat, maar de mening van de internationals volgt. Onder dat gesternte maakt het voor vaak grillige buitenspelers als Berghuis, Cody Gakpo, Donyell Malen, Noa Lang en in de toekomst misschien Arnaut Danjuma extra moeilijk. Ze spelen continu met het mes op de keel.”

Driessen denkt dat de absentie van Danjuma, de man in bloedvorm bij Villarreal, ‘binnen de Van Gaal-filosofie’ valt. “De aanvaller is in topvorm, beslissend voor Villarreal, speelt in LaLiga en Champions League, heeft de fysieke inhoud en het spelritme na een reeks duels op het hoogste niveau. Onbegrijpelijk dat de bondscoach hem niet wil horen, zien en voelen deze interlandperiode. Zijn uitvluchten dat de aanvaller een late transfer maakte en aanvankelijk reserve stond, waren goedkoop.”

Wie heeft gelijk in deze?

  • Driessen
  • Van Gaal
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie