Van Hooijdonk doet ‘bizarre’ Ajax-voorspelling

Foto: Van Hooijdonk doet ‘bizarre’ Ajax-voorspelling

Ajax is goed begonnen aan zijn nieuwe Champions League-avontuur en Pierre van Hooijdonk ziet de Amsterdammers bijzonder ver komen in het miljardenbal. Volgens Pi-Air kan het team van coach Erik ten Hag zelfs de finale halen.

“Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar ik denk echt dat Ajax met deze selectie in staat is om de Champions League-finale eventueel te halen”, vertelt de voormalige spits bij Studio Voetbal, om vervolgens wel meteen te zeggen dat de Amsterdammers wel een beetje geluk nodig hebben. “Deze selectie zou er eigenlijk totaal anders uit hebben gezien. We hebben hier gezeten dat Overmars vijftig miljoen euro moest ophalen. Door corona is dat totaal niet gebeurd.”

André Onana, Nicolás Tagliafico en David Neres stonden in de etalage, maar bleven in de Johan Cruijff ArenA: “Ze hebben op elke positie bijna een driedubbele bezetting. Ik zie Barcelona en Real Madrid in een soort transformatie. Paris Saint-Germain, Manchester City en Bayern München oké, maar alle andere ploegen…”

Het moge duidelijk zijn, Van Hooijdonk is onder de indruk van Ajax: “Dat positiespel vind ik een genot om naar te kijken. Het zijn kleine partijtjes zoals ze tegen Eredivisie-tegenstanders spelen.” Hij krijgt bijval van Theo Janssen: “In het verleden had je dat tegenstanders van Ajax ook nog best wat kansen creëerden, dat was vorig jaar nog wel eens. Nu is dat helemaal niet meer. Ze zijn zoveel beter geworden. Ze hebben bijna elke bal binnen tien seconden terug. Ze spelen heel lang samen en dat zie je terug.”

Kan Ajax de finale halen?

  • Ja
  • Nee
1049+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie