Felle ESPN-discussie over krachtsverhouding Ajax en PSV

Foto: Felle ESPN-discussie over krachtsverhouding Ajax en PSV

Ajax kende een sublieme Europese midweek met de 1-5 zege op Sporting CP, waar PSV niet langs het sterke Real Sociedad (1-1) geraakte. In de studio bij ESPN worden de twee ploegen nu naast elkaar gelegd.

Analist Marciano Vink denkt dat PSV wel richting Ajax toe kruipt dit jaar. “Nationaal zullen Ajax en PSV weinig problemen ondervinden. Ze zullen hun wedstrijden wel winnen en die strijd zal tot het einde doorgaan. Europees gezien heeft PSV vandaag een goede wedstrijd neergelegd. 2-2 tegen de nummer vier van Spanje is een goed resultaat.”

Kenneth Perez denkt echter niet dat Vink dat ook gezegd zou hebben als het Ajax was dat gelijk speelde tegen Sociedad. “Dat denk ik wel. Real Sociedad is geen ploeg die je zo even wegzet”, countert Vink. “Gisteren liep alles goed voor Ajax tegen Sporting. Ze hadden de tactische oplossing gevonden en Haller en Antony waren in bloedvorm. Bij Sporting was ook een aantal spelers niet aanwezig”, refereert de oud-international aan aanvoerder Sebastián Coates en sterspeler Pedro Gonçalves.

“Het moet ook maar net goed vallen. Al met al kun je het misschien wel tegen elkaar afzetten. PSV heeft een heel goede wedstrijd gespeeld met een goed resultaat. Ik denk zeker wel dat PSV dichter bij Ajax is gekomen, ook internationaal”, concludeert Vink. Perez is echter nog steeds niet helemaal overtuigd, en Arnold Bruggink vult aan: “De belangrijke spelers van Ajax voelen het wel beter aan. Bij Ajax is de kwaliteit van ander niveau. Ryan Gravenberch is echt wel heel bepalend voor Ajax op zo’n jonge leeftijd. Dat heeft PSV niet op het middenveld.”

Ajax is op dit moment veel sterker dan PSV

  • Eens
  • Oneens
546+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie