‘Louis van Gaal heeft groot geheim’

Foto: ‘Louis van Gaal heeft groot geheim’

In zijn column op de website van Voetbal International probeert Nico Dijkshoorn ‘het grote geheim’ van bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal te vangen. Hij denkt het gevonden te hebben en wijst naar Valentijn Driessen.

Dijkshoorn schrijft over de clash tussen Van Gaal en de journalist van De Telegraaf: “Louis veerde op. Ik heb het fragment talloze keren teruggekeken en dit is wat je ziet: Louis verandert in een roofdier. Hij zoekt tijdens de persconferentie al naar een zwak exemplaar in een groep gazellen en hij heeft ’m gevonden. Het is Valentijn. Leeuwen schudden met hun kont, vlak voordat ze aanvallen en een ander dier aan stukken scheuren. Bij Louis zit het veel meer in de ogen. De pupillen worden iets groter. Daarna de aanval, meteen in de nek.”

“Louis zegt dat Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, geen verstand heeft van voetbal”, gaat de columnist verder. “Besmuikt gelach uit de zaal, maar ook achter de tafel wordt er gelachen. Memphis Depay doet een hand voor zijn mond, maar zijn ogen spreken boekdelen. Hij zit op de eerste rij als zijn trainer old school een journalist vernedert. Hij is erbij. Hij komt zo terug in de kleedkamer bij de andere jongens en gaat vertellen hoe Louis van Gaal die gek van De Telegraaf voor lul zette.”

“Precies dát is het grote geheim van Louis van Gaal”, stelt Dijkshoorn. “Hij heeft, zoals hij dat deed op alle plekken waar hij de baas was, een gezamenlijke vijand geschapen. Hij weet precies wie hij moet aanpakken. De spelers zien De Telegraaf als een krant waar ze zeuren en kankeren over het Nederlands elftal. Heerlijk dat hun coach die gast eens hard aanpakt.”

Heeft Dijkshoorn gelijk?

  • Ja
  • Nee
740+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie