Verongelukt Ajax-talent Gesser maakte ‘stormachtige opmars’

Foto: Verongelukt Ajax-talent Gesser maakte ‘stormachtige opmars’

Op vrijdagavond kwamen het zestienjarige Ajax-talent Noah Gesser en zijn twee jaar oudere broer Isay om bij een auto-ongeluk op de N-weg Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Ze klapten frontaal op een taxibusje en waren niet meer te redden…

Gesser werd op een jeugdtoernooi ontdekt door Gerald Vanenburg, zo schrijft Het Parool op zondagochtend: “Vanenburg ging eens kijken bij de club in IJsselstein waar Noah speelde en raakte enthousiast. Hoewel de meerderheid van de Almeerse jeugdtrainers de voetballer wat te wild vond, gaf hoofd jeugdopleiding Michel Kreek hem het voordeel van de twijfel: Vanenburg mocht de pupil onder zijn hoede nemen. Waar hij in het prille begin kwalitatief aan de onderkant van zijn lichting zat, hoorde Noah maanden later bij de beteren. Zijn opmars wordt als ‘stormachtig’ beschreven.”

De krant vervolgt: “De krachtvoetballer die óók heel snel, intelligent en intuïtief was, werd een veel scorende spits. Tweebenig. Kopsterk. Een lieveling bij wie iedereen de bal inleverde. Omdat hij zeker rond het vijandelijke strafschopgebied levensgevaarlijk was, maar ook omdat hij in letterlijke zin van velen een lieveling was. Lief, beleefd en fatsoenlijk, zeggen degenen die met hem werkten.”

“Door het tragische ongeval moeten zijn ouders hun beide zoons missen, en zal niemand weten of Noah via Ajax 1 in de grote competities zou zijn beland, en in Oranje of juist het nationale elftal van Indonesië, wat gezien zijn dubbele nationaliteit ook had gekund”, aldus Het Parool. “Ajax blijft achter in verslagenheid, met de vlaggen halfstok op jeugdcomplex De Toekomst.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie