“Magallán dacht ook: waarom ben ik hier?”

Foto: “Magallán dacht ook: waarom ben ik hier?”

Lisandro Magallán is deze zomer na een nieuwe uitleenperiode weer aangesloten bij Ajax. Na een verblijf bij het Italiaanse Crotone is hij door trainer Erik ten Hag in de selectie opgenomen, maar zijn toekomst blijft onzeker.

“Wel is het zo dat we heel veel opties op zijn plek in het centrum van de verdediging hebben. Wat dat betreft is het lastig om daaraan voorbij te gaan als je ziet hoe Jurriën Timber, Perr Schuurs en Lisandro Martinez zich daar ontwikkelen. We hebben ook nog Daley Blind en Devyne Rensch, die van origine centrale verdediger is”, zo legt Ten Hag uit aan Voetbal International.

Ten Hag noemt de situatie ‘niet gemakkelijk’. “Maar hij werkt fantastisch en hij speelt ook gewoon echt goed. Hij had een moeilijke eerste week in de voorbereiding. Toen heb ik met hem gezeten. Hij dacht ook: waarom ben ik hier? Maar voor hem is het ook belangrijk om in topconditie te komen. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Dat weet je nooit in zo’n voorbereiding. Die loopt tot 1 september.”

Ten Hag sluit een ander perspectief niet uit. “Sinds ons gesprek pakt hij het op en geeft hij vol gas. Hij doet het hartstikke goed, is een superprof en fantastische jongen. Ik denk dat hij zich goed in de kijker speelt zo. Het gaat er uiteindelijk om dat ze wel perspectief hebben. Als je hem ziet in wedstrijden en trainingen, speelt hij hartstikke goed. Ik zou hem direct ophalen bij heel veel clubs als ik hem zo zie trainen en spelen.”

Heeft hij nog toekomst bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
486+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie