TRANSFERUURTJE: Feyenoord meldt zich voor Veerman, overleg over Dumfries

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord meldt zich voor Veerman, overleg over Dumfries

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Feyenoord maakt serieus werk van de komst van Joey Veerman. De Rotterdammers hebben zich reeds officieel gemeld bij sc Heerenveen, zo weet Voetbal International vrijdagochtend te melden. VI schrijft: “Probleem is alleen dat Feyenoord op dit moment niet zelf het geld in kas heeft om aan de vraagprijs van Heerenveen te voldoen. De Rotterdammers zijn voor verdere acties op de transfermarkt namelijk hoofdzakelijk afhankelijk van externe financiers. Daardoor is de transfer bepaald geen abc-tje.”

Feyenoord heeft de onderhandelingen met Lutsharel Geertruida over een contractverlenging gestaakt. Dat weet Voetbal International vrijdagochtend te melden. Volgens het medium lijkt het uitgesloten dat beide partijen elkaar nog gaan vinden. “De club heeft vorige week de onderhandelingen gestaakt met het management van de 21-jarige verdediger, nadat een uiterste aanbieding vanuit de club door het management van de speler terzijde was geschoven”, schrijft VI.

FC Twente is nog altijd op zoek naar versterkingen en mogelijk kan Michel Vlap de Tukkers wel uit de brand helpen. De middenvelder krijgt dit seizoen een nieuwe kans bij Anderlecht na een halfjaartje op huurbasis bij Arminia Bielefeld, maar valt al meteen uit de boot. FC Twente zou hem naar verluidt graag een seizoen willen huren.

Denzel Dumfries riep vorig seizoen als eerste PSV’er dat hij wilde vertrekken, maar in tegenstelling tot spelers als Donyell Malen en Pablo Rosario staat de rechtsback nog altijd onder contract in Eindhoven. Hoe nu verder? “Vrijdag is er in Eindhoven overleg over hem”, weet het ED. “Zolang er heel serieus uitzicht blijft op een transfer, keert hij waarschijnlijk nog niet terug in het basisteam. Aan de ene kant is dat gek, omdat hij een van de beste PSV’ers is. Aan de andere kant is het logisch, omdat de huidige groep alweer een dikke maand onderweg is en Dumfries nog niet een keer met hen heeft getraind. Toch heeft het ergens ook iets geks om iemand met zijn kwaliteiten aan de kant te laten, terwijl hij nog contractspeler van PSV is.”

[b]Buitenland:[/b]

Bij Real Madrid lijken ze toe te zijn aan verjonging. Met Sergio Ramos werd er deze zomer al afscheid genomen van een meubelstuk, maar de selectie van de Koninklijke telt nog enkele rijpe dertigers. Eén van die dertigers is Toni Kroos, maar de middenvelder zou deze zomer nog een sensationele transfer kunnen maken. Volgens RAI Sport wil Juventus immers werk maken van de komst van de Duitse spelmaker. De Oude Dame zou 40 miljoen euro over hebben voor Kroos. Eerst zouden ze wel Aaron Ramsey en Merih Demiral willen verkopen om financiële ruimte te maken voor de transfer van de 31-jarige Duitser.

Volgens Mundo Deportivo aarzelt de entourage van Ilaix Moriba toch weer over de laatste aanbieding van FC Barcelona. Bij Barça zijn ze de situatie stilaan beu en willen ze snel een antwoord op wat hun ultieme aanbieding is. Indien Moriba het voorstel niet aanvaardt, zal hij verkocht worden. Chelsea en Manchester City tonen alvast interesse, maar Barça kreeg nog geen bod binnen. In afwachting van een oplossing, blijft Moriba voorlopig ook bij de B-ploeg trainen.

Waar speelt Veerman volgend seizoen?

  • Heerenveen
  • Feyenoord
  • Anders…
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie