PSV naar volgende CL-voorronde na zege in Istanbul

Foto: PSV naar volgende CL-voorronde na zege in Istanbul

PSV heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. In de Türk Telekom Arena kwam de ploeg van Roger Schmidt geen moment in de problemen tegen Galatasaray: de winst werd veiliggesteld, nadat het vorige week al ruim uithaalde. Smetje op het duel was de onnodige rode kaart van Oliver Boscagli.

PSV kon zich rustig voorbereiden op de return in Istanbul, met de 5-1 thuiszege als uitgangspositie. In aanloop naar het duel ging het vooral over transfers: Pablo Rosario vertrok naar OGC Nice, terwijl Mohamed Ihattaren afreisde naar Frankrijk om zich te beraden over zijn toekomst. De uitleg van de Eindhovenaren dat de middenvelder ziek was, leek dan ook een leugentje om bestwil. Eén wijziging ten opzichte van de heenwedstrijd voerde Roger Schmidt door: Cody Gakpo voor Yorbe Vertessen. Ryan Babel moest bij de thuisploeg dit keer beginnen vanaf de bank. PSV had ook in deze wedstrijd het betere van het spel. Cody Gakpo en Marco van Ginkel misten echter de eerste kansen. 

Gakpo slingerde in de 37e minuut een vrije trap gevaarlijk voor, waarna keeper Fernando Muslera weg kon boksen. Vervolgens besloot Noni Madueke van buiten het strafschopgebied uit te halen en via het been van Marcão Teixeira ging de bal het Turkse doel in: 0-1. Zo was de voorsprong voor PSV een feit, terwijl de Turken nauwelijks in een comeback leken te geloven. Babel mocht zich na de pauze in ieder geval nog opmaken voor een invalbeurt. Na een uur spelen verdubbelde de Eredivisionist de marge. Na een goede uitgespeelde aanval zette Mario Götze voor vanaf de rechterkant en kon de diepgaande Marco van Ginkel de korte hoek vinden. Nadat beide doelpuntenmakers ervan ging, volgde even later een smetje voor de Brabanders. Zeer onnodig pakte Oliver Boscagli in een tijdsbestek van tien minuten twee gele kaarten, waardoor hij het veld moest verlaten. Dit terwijl er het hele duel geen vuiltje aan de lucht was.

PSV zakte vervolgens wat terug en Gala probeerde nog iets te doen voor de eer. Zo waar kwam de aansluitingstreffer nog: de Turkse grootmacht had aan de linkerkant de bal veroverd en kon aanvaller Mbaye Diagne bereiken. De Senegalees dook op voor Joël Drommel, die verder nauwelijks iets te doen had, en kwam op de proppen met een leep balletje nadat het leren object net achter hem verscheen: 1-2. PSV gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en kon terug kijken op een uitstekend tweeluik. FC Midtjylland of Celtic wordt de volgende tegenstander in de route voor Champions League-kwalificatie.

Scoreverloop: (37′) Madueke 0-1, (59′) Van Ginkel 0-2, (84′) Diagne 1-2

Haalt PSV het hoofdtoernooi van de CL?

  • Ja
  • Nee
462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:16
11+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
55+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
92+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
16+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
67+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
37+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
77+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
44+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
163+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3996+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
205+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
274+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
197+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
59+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
222+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
162+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
461+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
232+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
66+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
580+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie