Carrière Rienstra in gevaar door hartafwijking

Foto: Carrière Rienstra in gevaar door hartafwijking

Het is zeer onzeker of Ben Rienstra nog terugkeert op de voetbalvelden. In aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen is er een hartafwijking geconstateerd bij de 31-jarige middenvelder van Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard bericht: “Op basis van recent afgenomen cardiologische onderzoeken is verder onderzoek gewenst in het belang de gezondheid van Ben. Hierin willen alle betrokken partijen geen enkel risico nemen. De komende periode zal Ben door specialisten verder worden onderzocht. Op het moment dat de diagnostiek is afgerond zullen alle partijen met meer informatie naar buiten komen. Tot die tijd zal Ben niet in actie komen voor Fortuna Sittard.”

Voetbal International schrijft: “Bij Rienstra werd een onregelmatigheid in zijn hartslag geconstateerd, iets wat tijdens eerdere keuringen nog nooit was gebleken. Maar volgens een door de club geraadpleegde arts wel dermate ernstig dat een hervatting van zijn profvoetballoopbaan met grote risico’s gepaard kan gaan.”

Rienstra speelde eerder voor clubs als Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en sc Heerenveen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie