‘Frank de Boer heeft ‘onbegrijpelijke’ blunder gemaakt’

Foto: ‘Frank de Boer heeft ‘onbegrijpelijke’ blunder gemaakt’

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat Devyne Rensch niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De piepjonge Ajacied moest zich in eerste instantie melden bij Jong Oranje en werd óók niet bij het ‘grote’ Oranje gehaald toen Donny van de Beek geblesseerd wegviel.

Volgens Driessen heeft Rensch afgelopen seizoen in de Eredivisie en Europa League bewezen dat hij over de kwaliteiten beschikt om overeind te blijven op het hoogste niveau. “Met die achtergrond blijft het onbegrijpelijk dat Erwin van de Looi hem in de eindfase van het EK met Jong Oranje slechts als wisselspeler zag en dat De Boer hem ook al over het hoofd zag voor een plaats in de voorselectie van Oranje”, stelt Driessen in De Telegraaf over de achttienjarige verdediger. “Aan eventueel gezeur over De Boers Ajax-voorkeur had de bondscoach sowieso maling moeten hebben, omdat het niveau van de ploeg van Erik ten Hag nu eenmaal ver boven de rest uitsteekt. Voor talent kom je bijna automatisch in Amsterdam uit.”

“Rensch is van het niveau Timber en wordt intern bij Ajax zelfs hoger ingeschat”, vervolgt de chef voetbal. Volgens Driessen spreekt het in het voordeel van Rensch dat hij in alle posities in de verdediging uit de voeten kan, ongeacht het systeem. “Zelf vindt hij zich als linker centrale verdediger het beste op zijn plaats. Laat De Boer daar nu een probleem hebben, waar Matthijs de Ligt zich vorige week tegen Schotland aan vertilde. Zijn vergissing Rensch niet op te nemen in de voorselectie en definitieve selectie had De Boer goed kunnen maken door hem als vervanger van Van de Beek op te roepen.”

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1066+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie