Lewandowski evenaart 50 jaar oud record Gerd Müller

Robert Lewandowski heeft vandaag het recordaantal doelpunten in één Bundesliga-seizoen van Gerd Müller (seizoen 1971/1972) geëvenaard. Tijdens de 2-2 remise in Freiburg scoorde de Pool vanaf de strafschopstip zijn 40ste doelpunt dit voetbaljaar; hij heeft nog één duel de tijd om alleen aan kop te komen in het Duitse all-time topscorersklassement (thuis tegen FC Augsburg).

In minuut 26 opende Lewandowski de score vanaf elf meter. Wat volgde was een heuse erehaag door zijn ploeggenoten. Drie minuten later stond het echter al weer gelijk, via Manuel Gulde. Gelijk na rust leek Serge Gnabry de kampioen van Duitsland opnieuw op voorsprong te schieten, maar zijn treffer werd door de VAR afgekeurd. Twee minuten later trof Leroy Sané alsnog doel, maar dat was niet voldoende voor de winst; negen minuten voor tijd bezorgde Christian Günter Freiburg nog een puntje.

Verder kon Borussia Dortmund juichen dankzij rivaal Schalke 04 en spits Klaas-Jan Huntelaar, want dankzij een doelpunt (rebound uit zelf gemiste penalty) én een assist van de Nederlander won het reeds gedegradeerde Schalke met 4-3 van Eintracht Frankfurt. Die club hijgde Dortmund in de nek omtrent een Champions League-ticket, maar morgen kan Dortmund bij een zege op Mainz de vierde plaats definitief veiligstellen.