Klopp kraakt statement Leeds: “Het is een grap”

Foto: Klopp kraakt statement Leeds: “Het is een grap”

Leeds United tegen Liverpool stond gisteren helemaal in het teken van de oprichting van een Super League. De spelers van de thuisploeg protesteerden door speciale warming-upshirts te dragen met op de achterkant de tekst ‘football is for the fans‘ en op de voorkant ‘Champions League, earn it‘.

Oefenmeester Jürgen Klopp is daar behoorlijk pissig over. Hij zegt tegen de Engelse media: “Het zijn shirts die wij nooit zullen dragen. Het is een grap dat iemand denkt dat ze ons eraan moeten herinneren dat we het moeten verdienen om in de Champions League te spelen. Dat is een echte grap en het maakt me boos! Ze hebben dat shirt in onze kleedkamer gelegd. Ik weet niet of dat een idee van Leeds was, maar niemand hoeft ons eraan te herinneren. Misschien moesten ze zichzelf eraan herinneren.”

In 2019 liet de coach zich al negatief uit over een mogelijke Super League: “Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ook niet veel informatie heb. Maar ik hoop dat alle supporters zich realiseren dat onze spelers er totaal buiten staan. Sinds ik actief ben als coach is de Champions League er. Mijn ambitie is altijd geweest op dat niveau te spelen.”

Klopp verzekert: “Mijn mening is niet veranderd. En dan nu een nieuwe competitie zonder promotie of degradatie? Ik wil dat bijvoorbeeld West Ham United zich ook kan kwalificeren voor de Champions League. Nee, ik hoop niet dat ze dat doen, want dat zou misschien ten koste van ons gaan. Maar ze moeten wel de kans krijgen. Iedereen behoort die kans te krijgen.”

Snap jij zijn boosheid?

  • Ik wel
  • Ik niet
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie