Protesterend Leeds deelt Liverpool tik uit

Foto: Protesterend Leeds deelt Liverpool tik uit

Liverpool hoopt in de toekomst in de European Super League te spelen, maar maandagavond stond eerst een gevecht om een Champions League-ticket op het programma. Op Elland Road maakte de formatie van Jürgen Klopp geen fout: 0-1 bij Leeds United.

In de nacht van zondag op maandag bevestigde een groep van twaalf Europese topclubs de intentie om een Super League op te richten. Ook Liverpool is onderdeel van deze groep. Dat zorgde maandag meteen voor protestacties buiten Anfield, maar ook in Leeds werd dat de club niet in dank afgenomen. Met T-shirts, spandoeken op de tribunes en zelfs een vliegtuigje met tekst werd er volop gepresteerd door de thuisclub.

‘Earn it’, zo viel te lezen op de shirts van de Leeds-spelers voorafgaand aan het duel op Elland Road. Met Oranje-international Georginio Wijnaldum in de basis verdiende de veelbesproken landskampioen van vorig seizoen de 0-1 voorsprong bij rust ook zeker. Sadio Mané opende de score na goed voorbereidend werk van Trent Alexander-Arnold. Diogo Jota liet nog kansen op een tweede Liverpool-treffer liggen.

Leeds had in de eerste 45 minuten weinig te vertellen in eigen huis. Dat veranderde na rust. Doelman Alisson Becker werd meermaals getest door spelers van de thuisclub, maar de Braziliaan wist zijn doel schoon te houden middels een aantal reddingen. In de 75ste minuut was Alisson kansloos op een inzet van Patrick Bamford, ware het niet dat de bal op de lat plofte.

Drie minuten voor tijd maakte Leeds er alsnog 1-1 van. Liverpool reageerde niet alert en daardoor kon Diego Llorente de dikverdiende gelijkmaker achter Alisson koppen. Een dure treffer voor de ploeg van Klopp, dat met 53 punten blijft steken op de zesde positie in de Premier League. Voor Champions League-kwalificatie is een topvier-klassering noodzakelijk.

Scoreverloop: 0-1 (31′) Sadio Mané, 1-1 (87′) Diego Llorente

Gaat Liverpool buiten de topvier eindigen?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie