Klopp spreekt klare taal over Super League

Foto: Klopp spreekt klare taal over Super League

Liverpool trapte maandagavond pas om 21:00 uur af tegen Leeds United, maar al vroeg op de dag was de club wereldnieuws. ‘The Reds’ willen net als elf andere clubs in een Super League stappen. Althans, de clubleiding…

Voorafgaand aan het duel met Leeds verklaarde Jürgen Klopp dat zijn standpunt ‘niet veranderd’ is. Aan Sky Sports vertelde de Liverpool-manager: “Ik ben 53 jaar. Sinds ik bezig ben met professioneel voetbal is de Champions League er. Mijn droom was altijd om coach te worden van een team in de Champions League. Ik heb geen problemen met dat toernooi en ik houd van het competitieve karakter van voetbal. Ik houd van de gedachte dat West Ham United Champions League kan gaan spelen.”

“Uiteraard wil ik niet dat het ze dit seizoen lukt, want wij willen zelf naar de Champions League, maar dat West Ham United kans maakt, vind ik leuk. Wat kan ik verder zeggen?”, aldus Klopp, die weet dat er veel onrust heerst. “Liverpool is veel meer dan enkele beslissingen die de club maakt. Het belangrijkste van het voetbal zijn de supporters en de spelers. We moeten ervoor zorgen dat daar niets tussenkomt. Ik heb gehoord dat er spandoeken waren bij Anfield, maar de spelers hebben niets fout gedaan.”

Klopp hoopt derhalve op de steun voor spelers en staf. “We moeten bij elkaar blijven met z’n allen en ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat in deze tijden. Dit mag geen invloed hebben op de relatie tussen de fans en de spelers. Je hoeft het niet altijd eens te zijn, maar de jongens hebben niets misdaan. Duidelijk is dat er iets gaat veranderen in het voetbal en er moet ook iets veranderen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
233+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie