PSV-transfers om Ajax van troon te stoten

Foto: PSV-transfers om Ajax van troon te stoten

Ajax heeft in de Eredivisie een enorme financiële voorsprong, maar PSV kan de achtervolging inzetten door een flinke kapitaalsinjectie. Het gaat om een financiële impuls van wel 50 miljoen euro of zelfs nog meer, weet het Algemeen Dagblad.

De krant onthult op zaterdagochtend: “Via een uitbreiding van een bestaand investeringsfonds en een nieuwe hypotheek op het Philips Stadion moeten die middelen naar PSV vloeien.” President-commissaris Robert van der Wallen bevestigt: “We gaan de komende maanden in ons partnerfonds een extra injectie van zo’n 30 tot 40 miljoen euro realiseren.” Wie dat zijn kan hij nog niet zeggen: “En als partijen zich nog willen melden, zijn ze welkom.” Daarnaast kan een hypotheek op het Philips Stadion zo’n 20 miljoen euro opleveren.

De bovengenoemde bestuurder is ambitieus: “Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet. We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben. Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar.”

Dit betekent dat men in het Philips Stadion gaat investeren in de spelersgroep: “De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainersstaf. Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen.”

PSV volgend seizoen kampioen?

  • Zie ik gebeuren
  • Zie ik niet gebeuren
1335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie