‘Horrorscenario Ajax komt vandaag al uit’

Foto: ‘Horrorscenario Ajax komt vandaag al uit’

Ajax richt zich momenteel op de Europa League-return tegen AS Roma (donderdag) en de bekerfinale tegen Vitesse (zondag), maar ook dinsdagavond staat er een cruciale wedstrijd op het programma. De Amsterdammers hebben namelijk alle reden om de clash tussen Paris Saint-Germain en Bayern München in de gaten te houden.

PSG won vorige week de eerste kwartfinalewedstrijd in de Champions League met 2-3. In Parijs zal dinsdag de return worden afgewerkt. Mocht het ‘Der Rekordmeister’ niet lukken om de halve finales te bereiken, dan dreigt er een onhoudbare situatie te ontstaan tussen trainer Hansi Flick en sportief directeur Hasan Salihamidzic. De geluiden worden steeds sterker dat één van de twee deze zomer vertrekt.

Het winnen van de landstitel en de Champions League zorgt natuurlijk voor een geweldige uitgangspositie voor Flick, die vorig seizoen al uiterst succesvol was. De BBC schrijft net als een aantal Duitse bronnen echter dat hij overweegt om in te gaan op de mogelijkheid om Joachim Löw op te volgen als bondscoach van de nationale ploeg. Op die manier raakt hij verlost van een wespennest in München.

Flick is al langer kritisch op het beleid van Bayern en ziet in het bondscoachschap een droombaan. Mocht dit inderdaad de vervolgstap worden, dan moet de Duitse topclub op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De naam van Erik ten Hag (Ajax) gonst al geruime tijd in de Allianz Arena. Een paar jaar geleden was hij zelfs al een van de topkandidaten, maar toen koos de clubleiding voor andere opties.

Ten Hag was al eerder beloftentrainer in München. Onlangs wees hij een kans bij Borussia Mönchengladbach nog af, maar gezien zijn in 2022 aflopende contract zal zowel Ajax als Ten Hag een bod uit München vermoedelijk niet afslaan. Met Peter Bosz is zijn gedroomde opvolger ook nog eens vrij…

Vertrekt Flick deze zomer bij Bayern?

  • Ja
  • Nee
860+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie