De beste voetbaluitzendingen van deze week: kwartfinales in Europa!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: kwartfinales in Europa!

Nadat we dit weekend weer genoten van heerlijk competitievoetbal staan er voor komende week weer fantastische wedstrijden op iedereen te wachten. De Europese toernooien gaan namelijk weer verder. Het is dus tijd voor de terugkeer van de Champions League én de Europa League.



Maandag 12 april 



Na een heerlijk weekend in de Eredivisie lijkt degradatiekan
didaat Emmen het onmogelijke te doen, terwijl Ajax een stap dichter bij de titel is. Om bij te komen starten we de maandag met lekkere buitenlandse wedstrijden. De mooiste van de avond daarvan is tussen Celta de Vigo dat Sevilla ontvangt.

Een greep uit de leukste uitzendingen van 12 april hieronder:


19.00 uur op Ziggo Sport: West Bromwich Albion – Southampton, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Celta de Vigo – Sevilla FC, 21.05 uur op Ziggo Sport: Brighton & Hove Albion – Everton


Dinsdag 13 april



Deze dinsdag is de belangrijkste van het seizoen tot nu toe voor een aantal clubs. De returns van de Champions League-kwartfinales staan namelijk op de planning. Dat betekent dat het de dood of de gladiolen is voor verschillende teams en met de krakers van deze avond belooft dat vooral genot voor de kijker.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 13 april hieronder:


20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Chelsea – FC Porto, 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Paris Saint-Germain – Bayern München, 21.48 uur op ESPN 3: ESPN Top 25 Goals


Vooral de kraker tussen Paris Saint-Germain en Bayern München houden we in de gaten. Nadat de Duitse ploeg in eigen stadion verloor, is het aan Hans Flick om minimaal met 0-2 te winnen in Parijs. Het verlies in eigen huis met 2-3 zorgt immers voor een slechte uitgangspositie.



Bij een gelijk aantal doelpunten overleeft Bayern München namelijk alleen als er uit met 3-4 of hoger gewonnen wordt. Bij precies dezelfde uitslag op het scorebord als vorige week wordt er namelijk verlengd. Doel voor de Duitse ploeg is dus om met twee goals verschil te winnen.




Woensdag 14 april 



Woensdag breekt als geen ander de werkweek weer doormidden en dat is niet anders wanneer de Champions League krakers voorschotelt. Met twee toffe matches is het weer genieten geblazen. Toch blijft het daar niet bij, want ook in Italië treden topclubs aan in nieuwe wedstrijden.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 14 april hieronder:


18.00 uur op Ziggo Sport: TOTO KNVB Beker: De weg naar de finale, 20.30 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: Liverpool – Real Madrid. 20.30 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Borussia Dortmund – Manchester City

Ook op de woensdagavond wordt er gestreden om halvefinaleplaatsen. Daar gaat de strijd tussen Liverpool en Real Madrid, maar ook tussen Borussia Dortmund. Zowel Real als Manchester City lijken al door te zijn, maar er staat nog niets vast. De beslissing valt vanavond pas. 

Liverpool met minimaal 2-0 zien te winnen in eigen huis, terwijl Dortmund met één goal al veilig is. Vereiste is dan wel dat er geen uitdoelpunten vallen op de woensdagavond. Hoe dan ook, de woensdagavond staat garant voor spannende wedstrijden van topniveau!




Donderdag 15 april



Na twee heerlijke avondjes in de Champions League schakelen we op de donderdag over naar de Europa League. Daar komt Ajax namelijk weer in actie en is het de dood of de gladiolen in Rome. Na verlies op eigen veld heeft het team van Ten Hag een klein wonder nodig om nog door te gaan naar de halve finale.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 15 april hieronder:


20.55 uur op RTL 7: UEFA Europa League: Ajax – AS Roma, 20.55 uur op ESPN: UEFA Europa League: Slavia Praag – Arsenal, 21.00 uur op ESPN 3: UEFA Europa League: Villarreal – Dinamo Zagreb


AS Roma is wederom de horde voor Ajax in de kwartfinale. Dit keer is het alleen een lastigere opgave, want in Rome moet Ajax de winst zien binnen te slepen. Dat niet alleen er moet met minimaal 2-0 gewonnen worden.

 

Vraag is alleen of dit lukt. In de uitwedstrijd staan de Amsterdammers ook nog eens met een minder elftal in de basis. Twee Ajacieden kregen namelijk een fatale gele kaart waardoor ze de wedstrijd missen. Of er een wonder verricht kan worden moet dan ook blijken.


Vrijdag 16 april 



De week sluiten we op gepaste wijze af. In de Keuken Kampioen Divisie breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Ook wordt in Engeland gespeeld, waar Everton Tottenham Hotspur ontvangt.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 16 april hieronder:


16.30 uur op ESPN: Onvoorspelbaar: Ajax – Vitesse, 20.00 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Everton – Tottenham Hotspur

Wie gaan naar de halve finale van de Champions League?

  • Chelsea
  • FC Porto
  • Paris Saint-Germain
  • Bayern München
  • Liverpool
  • Real Madrid
  • Borussia Dortmund
  • Manchester City
13+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie