‘UEFA dreigt gaststad alsnog te schrappen voor Euro 2020’

Foto: ‘UEFA dreigt gaststad alsnog te schrappen voor Euro 2020’

Binnen iets meer dan twee maanden wordt met een jaar vertraging het EK alsnog op gang getrapt. Het is echter nog niet duidelijk in welke mate er toeschouwers aanwezig zullen kunnen zijn. De UEFA kondigde al aan dat er geen beperkingen zijn op het toegelaten aantal fans, maar de uiteindelijke beslissing is uiteraard aan de gaststeden.

In Spanje en Nederland zullen er in principe toeschouwers aanwezig zijn. De Spaanse en Baskische overheid zouden aan de UEFA laten weten hebben dat ze van plan zijn om 13.000 toeschouwers toe te laten voor de wedstrijden in Bilbao. Het San Mames-stadion zal daarmee slechts voor 25 procent gevuld zijn. Dat meldt Marca

De KNVB liet woensdag weten dat het minstens 12.000 fans wil toelaten in Amsterdam. Ook de Johan Cruijff ArenA zal daarmee voor een kwart gevuld zijn. Afhankelijk van de situatie rond het coronavirus, laat de Nederlandse overheid wel de deur open om dat toeschouwersaantal nog op te trekken. 

UPDATE 21.00u

In Spanje en Nederland zullen er dus fans aanwezig zijn, maar in Ierland is dat nog allesbehalve zeker. Dublin is normaal gezien één van de gaststeden voor het EK, maar de Ierse overheid heeft laten weten dat ze niet garanderen dat het Aviva Stadium voor minstens 25 procent gevuld zal kunnen worden. In de Britse pers klinkt het dat de UEFA daardoor mogelijk zal beslissen om Dublin twee maanden voor het toernooi nog te schrappen als gaststad.

Er wordt geopperd dat de drie groepsmatchen en achtste finale van Dublin daardoor naar Engeland zouden kunnen verhuizen. Wembley zou er daardoor enkele extra matchen bij kunnen krijgen, maar ook het Tottenham Hotspur Stadium, Old Trafford en het St. James’ Park in Newcastle worden genoemd als mogelijke opties.

Moet Dublin geschrapt worden als er geen fans kunnen zijn?

  • Ja
  • Nee
163+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie