TRANSFERUURTJE: De Ligt weer genoemd, Onana twijfelt

Foto: TRANSFERUURTJE: De Ligt weer genoemd, Onana twijfelt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Volgens El Chiringuito gooide Mino Raiola tijdens de gesprekken met FC Barcelona over Erling Haaland ook de naam van Matthijs de Ligt op tafel. De 21-jarige Nederlander zit ook in de portefeuille van de invloedrijke makelaar en Barça aast al lange tijd op de verdediger. Ze probeerden hem destijds al bij Ajax weg te halen, maar moesten het toen afleggen tegen Juventus. De voorbije maanden gingen echter al geruchten over een mogelijk vertrek uit Turijn en Barça zou zijn komst zeker nog zien zitten. Alleen dreigt dat op financieel vlak een moeilijke zaak te worden, zeker als Barça ook nog eens deze zomer Haaland zou willen halen. Juventus zal De Ligt ook zeker niet zomaar laten vertrekken en Barça zal sowieso moeten snoeien in zijn defensie als hij zou komen. Ze beschikken immers al over Lenglet, Piqué, Umtiti, Araujo en Mingueza en daar komt straks ook nog eens Eric Garcia bij.

Ajax heeft André Onana een nieuw contractvoorstel gedaan. De Kat van Kameroen, die vanwege dopinggebruik tot februari 2022 is geschorst, kan zijn contract verlengen tot de zomer van 2024. Hij lijkt zelf echter naar een nieuw dienstverband tot medio 2023 te neigen. Dat weet De Telegraaf vrijdagochtend te melden.

[b]Buitenland:[/b]

Erling Haaland lijkt een voorkeur voor de Spaanse top te hebben, maar ook in Engeland mag men nog hopen. Althans toch volgens Mundo Deportivo. Want zo zou Mino Raiola zijn ronde om gesprekken te voeren voor een transfer van Erling Haaland vrijdag al verderzetten. Bestemming: Engeland. Daar zouden de veelbesproken makelaar en de vader van Haaland de komende dagen ontmoetingen op het programma hebben staan met beide clubs uit Manchester (United en City), Chelsea én Liverpool. Het mag duidelijk zijn dat we voor een hevige transferstrijd staan om de Noorse superspits.

Een transfer van Romelu Lukaku lijkt niet helemaal uitgesloten, want volgens Corriere dello Sport moet Inter voor eind juni nog een put van 130 miljoen euro vullen. Daarvoor zal het dus nog één of twee toppers moeten verkopen en Lukaku is één van de kandidaten. Zijn vraagprijs zou geen 90, maar liefst 120 miljoen euro bedragen. Uiteraard zien ze bij Inter hun topschutter liever niet vertrekken, waardoor enkele andere spelers ook in het uitstalraam komen. Zo zou de club ervoor kunnen opteren om Milan Skriniar en/of Marcelo Brozovic te verkopen. Beide spelers genieten interesse uit Engeland.

Wat moet De Ligt doen?

  • Bij Juve blijven
  • Naar Barça
  • Anders…
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie