“Op dat moment was ik ook wel graag bij Ajax gebleven”

Foto: “Op dat moment was ik ook wel graag bij Ajax gebleven”

Ricardo Kishna zette zijn eerste stapjes in het profvoetbal bij Ajax, maar koos in 2015 voor een toptransfer naar het Italiaanse SS Lazio. Daar ging het mis met de aanvaller, vooral door blessureleed, en in het hier en nu speelt hij natuurlijk voor ADO Den Haag.

In De Telegraaf blikt de buitenspeler terug op zijn tijd in de ArenA: “Bij Ajax is het voor mij allemaal is begonnen. Ik ben er doorgebroken, kampioen geworden en heb fantastisch mooie wedstrijden mogen spelen in de Champions League. Natuurlijk heb ik ook mijn akkefietjes gehad. Maar ik heb het vooral heel erg naar mijn zin gehad, ben altijd goed behandeld en had een geweldige relatie met de fans.”

Toch ging hij naar Lazio: “Rome was een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Maar op dat moment was ik ook wel graag bij Ajax gebleven. De situatie liet het niet toe. Dat kwam deels door anderen, maar zeker ook door mij. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Maar misschien had ik bepaalde dingen wel anders moeten doen.” Kishna noemt het huidige Ajax ‘verschrikkelijk goed’: “Alles klopt. Er zijn duidelijke patronen. Op Europees niveau is Ajax nu ook echt een serieuze klant. Als ik zie hoe de club is gegroeid, dan is het petje af.”

De aanvaller zat drie jaar lang in de lappenmand door aanhoudende knieproblemen, maar inmiddels voelt hij zich weer fit: “Ik hoef niet meer na te denken of ik wel of geen actie inzet, want ik heb lucht over. Ik ga, ik ga, ik ga en ik ga. Natuurlijk gaan er ook nog steeds dingen fout, maar ik word steeds gevaarlijker.”

Had jij meer van zijn carrière verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie