‘Stekelenburg maakt grote kans op EK-selectie’

Foto: ‘Stekelenburg maakt grote kans op EK-selectie’

Frans Hoek vindt de kans aanzienlijk dat Ajax-doelman Maarten Stekelenburg met het Nederlands elftal mee mag naar het EK. Volgens de voormalig keeperstrainer is de routinier op dit moment een logische optie voor bondscoach Frank de Boer.

“Wat hij doet, doet hij goed”, vertelt Hoek in Goedemorgen Eredivisie. Tegelijkertijd is hij ook niet optimaal getest, ook niet tegen BSC Young Boys. “Er is geen één schot op doel geweest. We hebben dus gezien dat Ajax echt oppermachtig is in een aantal situaties en wedstrijden. Ik vind dat hij het tot nu toe goed doet, maar hij is nog niet echt op de proef gesteld.”

Stekelenburg zit in de voorselectie van Oranje. Hoek: “Dat Frank hem erbij genomen heeft, betekent dus dat hij in hem een potentiële kandidaat voor het EK ziet. Dat zegt al heel veel, dat hij niet het vertrouwen in alle andere potentiële kandidaten heeft.”

Hoek zou altijd voor de drie beste keepers gaan. “Stel dat Tim Krul een rode kaart krijgt en Jasper Cillessen geblesseerd raakt, dan moet de derde keeper er gewoon in. Dan moet je een derde keeper nemen die je op dat moment het beste van Nederland vindt.”

Opties als Justin Bijlow en Joël Drommel zorgen voor vraagtekens. “Dan heb je Maarten, die ongelofelijk veel ervaring heeft en een uitstekend WK speelde (in 2010, red.), maar lang geen wedstrijden gespeeld heeft. Dan moet je kijken hoe hij zich de komende maanden ontwikkelt en dan is het niet raar dat je hem meeneemt.”

Deel je zijn mening?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie