De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie-kraker!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Eredivisie-kraker!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 13 maart



Na een weekje plezier met de Champions League en Europa League is het weer tijd voor een nieuwe speelronde in de Eredivisie. Om het weekend goed te beginnen staat er dan ook veel leuks op de planning. Met maar liefst vijf wedstrijden op de zaterdagmiddag is er immers genoeg om van te genieten.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 13 maart hieronder:


16.30 uur op ESPN: Willem II – sc Heerenveen, 18.45 uur op ESPN 2: ADO Den Haag – Heracles Almelo, 20.00 uur op ESPN: AZ – FC Twente, 20.00 uur op ESPN 3: FC Groningen – FC Emmen, 21.00 uur op ESPN: Sparta Rotterdam – RKC Waalwijk


Het plezier start allemaal al vroeg, want om half vijf gaan Willem II en Heerenveen al met elkaar vechten om de bal. Toch is het de thuisclub die de punten het hardst nodig heeft, omdat daarmee stappen om degradatie te vermijden worden gezet. Ook ADO Den Haag strijdt tegen degradatie en speelt later op de avond. De Haagse club ontvangt Heracles Almelo.

Vervolgens staan om 20 uur twee krakers op de planning. AZ neemt het in eigen huis immers op tegen FC Twente en dat belooft een strijd te worden. Hoewel Twente wat is afgezakt op de ranglijst blijft het altijd een lastige uitdager. AZ maakt echter goede weken door, dus moet nog blijken of Twente weerstand kan bieden.



De andere kraker is niet per se spannend door het hoge niveau, maar door de ligging van de clubs. FC Emmen bezoekt FC Groningen voor een noordelijke derby. De uitploeg hoopt de goede reeks door te kunnen zetten in Groningen om degradatie toch nog te ontlopen. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. 


Een greep uit de leukste uitzendingen in het buitenlands voetbal van 13 maart hieronder:

13.05 uur op Ziggo Sport: Leeds United – Chelsea, 15.35 uur op Ziggo Sport: Real Madrid – Elche, 20.25 uur op Ziggo Sport: Getafe CF – Atlético Madrid

Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdag lekker gaan zitten voor een aantal toffe wedstrijden. Op Ziggo Sport stap je rond 13.00 uur in waarna je de zender eigenlijk de rest van de dag aan kunt laten staan. De mooiste wedstrijden van de dag komen namelijk allemaal op kanaal 14 voor Ziggo-gebruikers.

We trappen af met een lekkere match tussen Leeds United en Chelsea. De laatstgenoemde club doet onder Thomas Tuchel goede zaken en lijkt weer volop mee te doen om de tweede plek. De eerste plek is immers al gereserveerd voor Manchester City dat met 14 punten afstand op plek twee bijna niet meer in te halen is. Chelsea kan daarentegen bij winst de derde plek overnemen van Leicester City.



Later op de middag (en avond) schakelen we over naar Spanje. Daar worden namelijk ook diverse potten gespeeld die je niet wilt missen. Zo komt Atlético Madrid, de koploper van La Liga, in actie tegen Getafe. Een bezoek aan Getafe betekent een altijd lastige wedstrijd en dus kunnen er nog wel eens punten verloren gaan, wat de spanning in La Liga nog verder terugbrengt.



Real Madrid kan daar misschien wel zijn slag mee slaan. Dan moet er alleen wel vroeger op de middag gewonnen worden. Atlético speelt namelijk pas in de avond, terwijl Real Madrid al ‘s middags aantreedt tegen Elche. De laatstgenoemde club staat zeventiende dus moet Real geen enkele moeite hebben om punten te pakken.


Zondag 14 maart 



In de Eredivisie staan voor de zondag weer een aantal mooie affiches op de planning. Vanaf 12.15 is het aan de lopende band plezier met toffe wedstrijden. Hoogtepunt van de dag moet wel de kraker tussen PSV en Feyenoord zijn.  



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 14 maart hieronder:


12.15 uur op ESPN 3: VVV-Venlo – Fortuna Sittard, 14.30 uur op ESPN: FC Utrecht – Vitesse, 14.30 uur op ESPN 2: PSV – Feyenoord, 16.45 uur op ESPN: PEC Zwolle – Ajax


Deze zondag trappen we af in Venlo waar Fortuna Sittard aanklopt voor een potje voetbal. De ploeg uit Sittard doet goede zaken dit seizoen en hoopt ook VVV over de knie te leggen. Vraag is of de topscorer in de Eredivisie die poging weet te dwarsbomen. 

Wanneer het laatste fluitsignaal klinkt is het voor ons al weer tijd om door te schakelen naar Utrecht. Daar wordt Vitesse verwacht en dat willen we natuurlijk niet missen. Het is een prachtige strijd tussen subtoppers. De andere kraker die gelijktijdig gespeeld wordt, is alleen niet iets toffer om te zien. Die gaat tussen PSV en Feyenoord. Als PSV niet wint, betekent dat vrijwel zeker dat de kampioen in Nederland is bepaald. Voor Feyenoord betekent het aansluiting bij de top.



De afsluiter van de dag is Ajax dat Zwolle bezoekt. Daar staat het altijd lastige PEC Zwolle te wachten dat hoopt op vermoeidheid. Door het drukke speelschema en de aanhoudende strijd in Europa hoopt PEC punten weg te snoepen bij de Amsterdammers. Of dat lukt, zien we om half vijf. 


Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 14 maart hieronder:


14.35 uur op Ziggo Sport: Torino – Internazionale, 17.00 uur op Ziggo Sport: Arsenal – Tottenham Hotspur, 20.05 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester United – West Ham United


Wie niet voor de prachtige middag op eigen bodem kiest, heeft natuurlijk ook nog buitenlands voetbal om van te genieten. Deze zondag is het weer tijd voor een aantal toffe potten, te beginnen in Italië. Daar komt Torino voor een grote uitdaging te staan. Internazionale komt namelijk op bezoek.



Toch is dat niet de absolute topper van de dag. Die wordt namelijk om vijf uur gespeeld. Dan komen Tottenham Hotspur en Arsenal in actie tegen elkaar. De Gunners spelen thuis wat normaal een voordeel is, maar in tijden van corona is daar eigenlijk geen sprake van gezien er toch geen publiek aanwezig is. Verder speelt Manchester United later op de avond ook nog tegen West Ham United.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • AZ – FC Twente
  • FC Utrecht – Vitesse
  • PSV – Feyenoord
  • Arsenal – Tottenham Hotspur
31+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:34
1343+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
15+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
67+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
121+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
19+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
75+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
43+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
79+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
45+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
167+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4006+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
209+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
287+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
203+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
61+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
225+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
163+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
467+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
235+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
68+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie