‘Ajax moet forse voorwaarde slikken voor transfer’

Foto: ‘Ajax moet forse voorwaarde slikken voor transfer’

Ajax is naar verluidt in de race voor de Braziliaanse middenvelder Claudinho van Red Bull Bragatino. Inmiddels is er meer bekend over de mogelijke voorwaarden van deze deal.

Ajax zou naar verluidt een bod van vijftien miljoen euro hebben neergelegd in Amsterdam. Volgens UOL Esporte is dat voldoende om Red Bull Bragatino te overtuigen, mits de club uit Amsterdam akkoord gaat met 75 procent van de rechten. Red Bull Bragatino wil zich verzekeren van een kwart van de toekomstige inkomsten.

In Zuid-Amerika zijn dergelijke constructies niet ongewoon. Ajax heeft ook al eerder met dat bijltje gehakt, maar de Eredivisie-topclub kan ook proberen om honderd procent van de rechten te bemachtigen. In dat geval zal de transfersom van vijftien miljoen euro vermoedelijk niet langer toereikend zijn.

Ook AS Roma en RB Leipzig zijn in de race. Op dit moment zou Ajax evenwel de beste uitgangspositie hebben en de gesprekken hierover worden ‘steeds intenser’ genoemd.

Komt deze transfer rond?

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie